Ваня Григорова: Има фирма, която източва 50 милиона лева от държавата всеки месец

2
Предложението, което направихме от КТ "Подкрепа", бе да се увеличи данък печалба, коментира синдикалистът
Предложението, което направихме от КТ "Подкрепа", бе да се увеличи данък печалба, коментира синдикалистът Видео: Actualno

Предложението, което направихме от КТ "Подкрепа", бе да се увеличи данък печалба, коментира синдикалистът

"Българските депутати очевидно не се интересуват как ще живеят българските граждани. Няма как да не се повишава социалното напрежение", заяви Ваня Григорова, която коментира протеста през ноември с искане за по-високи доходи, организиран от двата най-големи синдиката у нас - КНСБ и КТ "Подкрепа".

По думите ѝ има сектори, в които повишението на заплатите е свързано с повишението на ръста на минималната работна заплата: "Ръстът е нула, съответно там няма увеличение на възнагражденията - например в БДЖ".

В студиото на Actualno.com Григорова е категорична, че "има много тежко недофинансирани структури от държавната администрация, а там където в частния сектор не се актуализират заплатите, също се повишава напрежението ако хората не се договорят със своя работодател, ще преминат към стачки".

Помощите за бизнеса

Според икономическия съветник трябва да се актуализира бюджетът на 100 %. Относно компенсациите за бизнеса, тя заяви: "Много са сериозни компенсациите, които се изплащат за бизнеса. Да, те трябва да се изплащат след като българските политици нямат гръбнак, така че да договорят условия, при които да не се налага изплащането на тези компенсации...."

"Има компании, които благодарение на тези компенсации генерират огромни печалби. Предложението, което направихме от КТ "Подкрепа" бе да се увеличи данък печалба, така тези свръхпечалби ще могат да бъдат изземани и да се ползват за социални разходи. Това се приема като кощунство и никой не иска да провежда този разговор. В момента ние просто източваме енергийните дружества, за да покажем каква е схемата - не им позволяваме да заделят средства за попълване на загуби от предходните години. Тези средства отиват за други държавни структури. По този начин имаме един източен държавен енергиен сектор и огромни разходи, които отиват към частни дружества, които формират печалби, благодарение на това. Това бе потвърдено и от министъра. Има компания, която всеки месец източва 50 млн. лв. компенсации от българския бюджет и формира неочаквано големи печалби", смята Ваня Григорова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    файтонджия
    тая става за люлеене цяла нощ на задна
  • 6
    1
    Да
    Незнам къде са завършили тези икономически "светила", които измислиха тези схеми за компенсации,но някой ден може да стане ясно.: Наливаме пари от държавния бюджет/"от свръхпечалбите"/и ги даваме на частния бизнес: търговци на ток,горива... Страхотно, а тези,които изработват пари' - духат супата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари