Вандализъм, измами и разруха в Централните софийски гробища

0
Всичко това е разкрило временното ръководство на гробищния парк
Всичко това е разкрило временното ръководство на гробищния парк Видео: NOVA

Всичко това е разкрило временното ръководство на гробищния парк

Вандалщина, измамни практики, неподдържани пътища и недостиг на работници - всичко това е разкрило временното ръководство на Централните софийски гробища. След разследването на Вероника Димитрова в рубриката „По следите” от общинското предприятие са издали заповед, която да изключи възможността да бъдат рекетирани близки на покойници. От Столичната община обещаха да съдействат за по-добрата поддръжка на гробищните паркове, информира NOVA.

"Мога да кажа, че мястото, което би следвало да бъде за вечен покой, е превърнато метафорично казано в ад. Това, което заварихме, е липса на всякаква организация в това число и на всякакви нормативни документи По-голям контрол може да се изгради само при пълно заснемане на гробните паркове и цифровизация", смята Румен Димитров, и.д. директор на ОП „Гробищни паркове”.

От своя страна кметът на София Васил Терзиев обясни, че е назначен заместник-директор по сигурността в предприятието. "Целта е да ограничим достъпа на хора, за които има съмнения, че извършват вандалски прояви, нерегламентирана дейност и поругават гробовете на нашите близки", написа той в социалната мрежа Facebook.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари