Сигнали за рекет върху близките на починали в София

0
Незаконни практики на гробищата: Погребват хора в санитарните пространства между алеите
Незаконни практики на гробищата: Погребват хора в санитарните пространства между алеите Видео: bTV

Незаконни практики на гробищата: Погребват хора в санитарните пространства между алеите

Незаконни практики за търговия с гробни места и рекет върху близките на починалите. Освен това има гробове, поставени извън всякакви норми в санитарната зона, която скъсява алеите. Това каза Румен Димитров, който е и.д. директор на ОП „Гробищни паркове“, информира bTV.

Той обясни, че крайните места не трябва да са там и се ангажира другата седмица да каже крайните срокове за справяне с проблемите.

Вчера от Столичната община обявиха, че са внесли сигнал в прокуратурата за търговия с гробни места в София.

Според сигнала в общинското предприятие са постъпвали стотици заявления за преместване на тленни останки от други градове. Те са били с еднакъв текст, но въпреки това са одобрявани от предишното ръководство. Единствената разлика в документите са били имената на починалите и подателите.

Според Димитров това се случва, защото са се повишили цените на местата за погребване.

Около 5000 лева струва едно място. Скандално е погребването на хора в санитарните пространства между алеите, уточни той.

Установен е и системен вандализъм върху паметници, за да бъдат искани пари от близки на покойници за възстановяване, казаха вчера на брифинг ОП „Гробищни паркове“.

Липсват 2000 метра от оградата на парка, камери, охранителната фирма не си е вършила работа и е допускала да се извършват нередности. Според предишното ръководство проект за изграждане на инфраструктура е входиран още миналата година.

От СО посочват също, че злоупотребите са възможни, защото всичката документация на Предприятието е на хартия и съхранявана в папки, което позволява различни вратички. Предстои дигитализация на архива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари