Вълнуваща среща на учениците от Немската езикова гимназия с органите на реда

1

Полицай Диана Шаханова се срещна с второкласниците на СОУПНЕ “Фридрих Шилер“ по покана на техния класен ръководител Габриела Иванова , за да обясни правилата за движение по пътищата и да им разкаже за професията на полицая.

Малчуганите с интерес задаваха своите въпроси на служителката на МВР, която им даде  и възможност да се запознаят с полицейската униформа, екипировка и помощни средства, използвани по време на работа – стоп палки, белензици, светлоотразителни жилетки, палки за самозащита. Учениците развълнувано споделяха с полицай Шаханова своите мечти, както и професиите, които са избрали – готвачи, полицаи, пожарникари, строители, танцьори, шофьори, учители и много други. Второкласниците с интерес слушаха разказите на полицайката от Второ районно управление, която само преди две години стана първенец на школата за полицаи в Центъра за специализирана подготовка към Академията на МВР в град Пазарджик.

„Не трябва да има разделение между мъже и жени в професиите, разделението трябва да е между можещи и неможещи. Всеки има право да се докаже, независимо какво е избрал.“ – обясни на своите ученици класният ръководител Габриела Иванова.

 Възпитаниците на Немската езикова гимназия с нетърпение чакат следващата си среща със служителите на реда, за да се докоснат до тайните на тази така мечтана от много малчугани професияпрофесията полицай.

Източник: Dunavmost.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари