Вълна от гняв се надигна срещу готвача от Русе за убийството на Калина

3
Приятели на младата жена сипят клетви по адрес на Васил
Приятели на младата жена сипят клетви по адрес на Васил

Приятели на убитата в столичния квартал "Банишора" Калина затрупват Фейсбук страницата на обвинения за убийството ѝ Васил Василев от Русе с клетви.

Повечето настояват за връщане на смъртното наказание. Други питат чувства ли се повече мъж, след като е убил красавицата.

"И сега по-голям мъж ли стана, като уби невинно момиче", пита приятелка на Калина.

"Боклук, в Ада да гориш!" 

"Доживотна присъда за такъв убиец", са само малка част от коментарите по адрес на Васил. 

Васил е завършил основното си образование в училище "Тома Кърджиев" в Русе. Последното работно място на младия мъж като готвач е в софийски ресторант. 25-годишната му жертва, с която били заедно от четири месеца, е завършила Висшето училище по застраховане и финанси, а от година работела като счетоводител и наред с това се изявявала и като модел към агенция "Ивет Фешън".

На 5 декември м. г. тя завършва Висшето училище по застраховане и финанси. Васил е с нея, става ясно от профила ѝ във фейсбук. Двамата са заедно и на Коледа, а Калина публикува снимка на трапезата, споделяйки колко е хубаво да си у дома. На 28 декември Калина имала рожден ден. За да го отпразнуват, двамата заминават за Банско, където прекарват няколко дни.

До последно Васил и Калина са били в добри отношения, ходили са заедно на почивка, карали са сноуборд заедно, показват снимките и постовете им във фейсбук.

Василев е бил напълно контактен, но при разпитите обяснявал, че не помни нищо от убийството. Смята се, че преди смъртта на момичето той, а може би и тя, е пил доста голямо количество алкохол.

От няколко дни мъжът вземал и успокоителни и антидепресанти.

За поредното домашно кръвопролитие съобщил бащата на Васил, който получил от сина си SMS, че ще се самоубие. Такова съобщение получила и приятелка на Василев, която също сигнализирала в полицията.

Васил е бил освободен от "Пирогов" часове, след като е бил докаран там за преглед. Състоянието му не е било по никакъв начин животозастрашаващо или пък да е налагало хоспитализация. Васил Василев е откаран в токсикологията на здравното заведение, след като признал на лекарите от Спешна помощ, че е пил успокоителни, които смесил с алкохол. 

Калина е била насилвана, душена и пребита до смърт, сочат първоначалните медицински заключения. Какво е отключило нечовешката агресия все още не е ясно. Откритият в апартамента Василев действително бил направил опит за самоубийство, но само бутафорен - с въздушна пушка, от която получил лека драскотина. Състоянието му е добро.

Пред медиците и полицията убиецът заявил, че предната вечер двамата с Калина пили уиски, а през деня той взел хапчета и нищо не помни. Според полицията обаче Василев нямал признаци на силна интоксикация.

Убиецът е правил още един опит за самоубийство през 2015 година след скандал с момиче и е посещавал психолог, но всичко се е развило в чужбина и нямаме документи по случая, казаха вчера от прокуратурата.

Срещу Василев вчера бе повдигнато обвинение за убийство по особено жесток и мъчителен начин.     

Василев може да получи от 10 до 20 г. затвор. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари