ВКС отмени доживотната присъда на русенеца, убил приятелката си Калина

2
Васил Василев направи неуспешен опит са самоубийство, осъдиха го на 20 години затвор
Васил Василев направи неуспешен опит са самоубийство, осъдиха го на 20 години затвор

Васил Василев направи неуспешен опит са самоубийство, осъдиха го на 20 години затвор

27-годишният Васил Василев от Русе, който преди 4 години удуши приятелката си Калина Симова в апартамента ѝ в столичния кв. "Банишора", ще лежи 20 години в затвора. Това е решението на ВКС, с което се отменя доживотната присъда на предишните две инстанции, пише вестник "24 часа".

Бившата манекенка Калина Симова бе убита в нощта на 15 срещу 16 януари 2019 г. с особена жестокост от приятеля си Васил. Двамата имали връзка от няколко месеца, но напоследък нещата не вървели, оплаквала се Калина на своя приятелка. Във фаталната нощ той я удушил, блокирайки с едната си ръка дихателните ѝ отвори (уста и нос), а с другата - притискайки шията ѝ, както и упражнявайки натиск с тялото си върху гръдния ѝ кош и корема ѝ. След като убил Калина, Васил излязъл и си купил въздушен пистолет. Прострелял се в гърлото, но сачмата само го одраскала. Едва на следващия ден казал на баща си за убийството.

В хода на делото защитата настояваше, че смъртта е настъпила при нещастно случайно стечение на обстоятелствата по време на нестандартен сексуален акт, но такива категорични доказателства съдът не откри. Подсъдимият до последно твърди, че не е искал да лишава от живот Калина, а я е обичал.

Върховният касационен съд намали наказанието на извършителя, след като подробно обяснява защо липсват основания извършеното престъпление да бъде определено като изключително тежко. Върховните магистрати смятат още, че "положителните цели на наказанието е възможно да бъдат реализирани по отношение на подсъдимия в рамките на срочно негово лишаване от свобода" и измениха доживотния затвор с 20 г. лишаване от свобода.

Припомняме ви, че Васил е завършил основното си образование в училище "Тома Кърджиев" в Русе. Последното работно място на младия мъж като готвач е в софийски ресторант. 25-годишната му жертва, с която били заедно от четири месеца, е завършила Висшето училище по застраховане и финанси, а от година работела като счетоводител и наред с това се изявявала и като модел към агенция "Ивет Фешън".

На 5 декември 2018 година тя завършва Висшето училище по застраховане и финанси. Васил е с нея, става ясно от профила ѝ във фейсбук. Двамата са заедно и на Коледа, а Калина публикува снимка на трапезата, споделяйки колко е хубаво да си у дома. На 28 декември Калина имала рожден ден. За да го отпразнуват, двамата заминават за Банско, където прекарват няколко дни.

Убиецът е правил още един опит за самоубийство през 2015 година след скандал с момиче и е посещавал психолог, но всичко се е развило в чужбина и нямаме документи по случая, казаха вчера от прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 21
    3
    Фффффф
    Това е правосъдието в България!Изродите ги помилват!Но дано естесвения подбор да си влезе в ролята!Такива изроди да не се раждат!!!!
  • 22
    2
    Агата Кристи
    До колкото разбирам, всеки, който реши да отнеме човешки живот “от обич”, ще бъде помилван и изобщо с опростено престъпление за убийство. Очакваме готвачът да се “поправи в затвора” и да напише стихотворение за “цъфналият налъм”, както и да завърши и курс за фризьор, енолог и т.н., както и да се задвижи с патерици поради възпален хемороид, което да намали престоя зад решетките от 20 до 3 години. “Положителните цели на наказанието е възможно да бъдат реализирани по отношение на подсъдимия в рамките на срочно негово лишаване на свобода”. Ами…. пожелавам на юристите- помагачи адвокати, съдии и прокурори да получат по три пъти от същото, като спасяват от пандиза купища озверели и безнаказани престъпници! Дано пък да срещнат вашите деца след постигане на “положителните цели”… нали има и кармичен бумеранг! Пеликани, безсрамни! А как живеят родителите и близките на момичето?!
  • 37
    1
    Обичал я?
    Изрод!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари