Това не е първият опит на Васил да сложи край на живота си

1
Обвиненият за убийството на Калина е опитал да се самоубие и през 2015 г. заради раздяла с друго момиче
Обвиненият за убийството на Калина е опитал да се самоубие и през 2015 г. заради раздяла с друго момиче

Васил Василев, който беше задържан за убийството на Калина Симова в столичния квартал "Банишора" вчера, а след това опита да се самоубие, и друг път е правил опити да посяга на живота си.

Това е станало през 2015 г. в чужбина при раздяла с друго момиче, съобщи шефката на софийската градска прокуратура Емилия Русинова, която обаче не назова по име нито извършителя, нито жертвата, пише 24 часа.

След този опит за самоубийство 23-годишният Васил е посещавал психолог, каза Русинова и добави, че те нямат никакви документи за случая, тъй като той се е развил в чужбина.

Василев и Симова живели заедно преди 3 месеца и няма нито сигнали, нито оперативни данни преди убийството момичето да е било жертва на домашно насилие, каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. Той посочи, че след убийството Василев направил опит да се самоубие, като се прострелял два пъти с въздушен пистолет и прерязал леко вените на лявата си ръка.

Момчето е напълно контактно, прегледано е в Пирогов и е освободено оттам. В момента го разпитват.

23-годишният мъж, който преби до смърт приятелката си в столичния квартал "Банишора", е обвинен за убийство по особено жесток начин, съобщи току що БНР.

Той е в ареста за първоначален срок от 72 часа, съобщи ръководителят на Софийската градска прокуратурата Емилия Русинова. Въпреки че е направил опит за самоубийство, той е в добро състояние, допълни директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Той не отговори директно на въпроса дали зачестяват случаите на убийства след домашно насилие, като вместо това увери:

"Ние сериозно се отнасяме към такъв тип поведение и предприемаме абсолютно адекватни мерки. Няма да допуснем при подаването на сигнал да не се предприемат действия спрямо такъв тип извършители".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари