Валежи и захлаждане през почивните дни

1
Средиземноморски циклон ще окаже влияние на времето и у нас
Средиземноморски циклон ще окаже влияние на времето и у нас

Средиземноморски циклон ще окаже влияние на времето и у нас

За разлика от вчера, днес в цялата страна ще бъде слънчево с максимални температури между 12 и 17 градуса, в София - около 12 градуса. Ще духа слаб западен, в източните райони и по Черноморието - северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-югоизток.

През нощта ще бъде почти безоблачно, но в сутрешните часове на отделни места в равнините, котловините и около водните басейни, видимостта ще е временно намалена. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, по Черноморието от 10 до 13 градуса.

Утре в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но облачността от югозапад ще се увеличава и след обяд в Югозападна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури ще останат без промяна, между 12 и 17 градуса, в София - около 11 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Там облачността ще започне да се увеличава едва в късния следобед. Ще духа умерен югоизточен вятър.

Лоши условия за туризъм в планините вятърът ще е умерен, от югозапад, но ще бъде облачно, а след обяд в масивите от Югозападна България ще има валежи като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1800 метра.

С валежи ще бъде утре и на Балканите, по-значителни в западните и южните части от полуострова. Причината - средиземноморски циклон, който ще окаже влияние на времето и у нас.

В събота на много места ще има валежи от дъжд, с повишена вероятност в отделни райони да са значителни по количество. Вятърът от юг временно ще се усили, повече в Източна България и северно от планините и в по-голямата част от страната максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса.

През втората половина на деня от северозапад ще нахлува по-студен въздух и в неделя се очаква захлаждане, но валежите временно ще спрат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари