Валежи и гръмотевици ни очакват в петък

0
Максималните температури ще се задържат с пролетни стойности – до 17-20°С, но ще духа и силен вятър
Максималните температури ще се задържат с пролетни стойности – до 17-20°С, но ще духа и силен вятър

Максималните температури ще се задържат с пролетни стойности – до 17-20°С, но ще духа и силен вятър

През нощта срещу петък облачността над страната ще се задържи значителна. Над отделни райони в планините и по северното ни Черноморие ще превали слаб дъжд.
Минималните температури ще се повишават и ще са между 8°С и 10°С. По-хладно ще се задържи над югозападните райони – до 5-6°С.
До обед в петък над страната ще се задържи с разкъсана облачност. Следобед прогнозата е ново разваляне на времето, свързано с преминаването на поредното атмосферно смущение. Облачността ще се увеличи от югозапад на североизток и над Западна и Централна България се очаква да превали и прегърми. Привечер валежи очакваме и над крайните югоизточни райони, споделят от Meteo Balkans.

Очакваните максимални температури в петък ще се задържат с пролетни стойности – до 17-20°С. Над западните райони ще духа умерен югозападен вятър, а в Източна България той ще е от юг.

Времето в София

През следващото денонощие ще се задържи с разкъсана, предимно средна и висока облачност. Около обед от югозапад очакваме ново разваляне на времето. Ще е предимно облачно с валежи от дъжд, като не е изключено те да са придружени и от гръмотевици.
Минималните температури ще се повишат и ще са между 5-6°С, а максималните ще скочат до 18°С.

Времето в планините

Ще се задържи предимно облачно, а следобед над Западна Стара планина се очакват валежи от дъжд. Не са изключени и гръмотевици. По-слаби ще са валежите в Рило-Родопския масив. Ще духа силен вятър от югоизток.
Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 4°С.
Условията за зимни спортове ще са благоприятни, но бъдете внимателни, той като вероятността от лавини остава висока.

Времето по Черноморието

До обед ще преобладава разкъсана облачност, а следобед тя ще се увеличи и ще превали слаб дъжд. Температурите ще се повишат. Очакваните максимални стойности ще са между 18-20°С. Ще духа умерен южен вятър. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Времето на Балканите

Преминаващо атмосферно смущение ще определя дъждовното време над страните от Западните и Централни Балкани. Значителни валежи очакваме по крайбрежната ивица на Адриатическо море. Висок риск от локални наводения ще има над Черна гора и Албания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари