Баба Марта идва с облачно време

0
Максималните температури над страната ще достигнат 17 градуса
Максималните температури над страната ще достигнат 17 градуса

Максималните температури над страната ще достигнат 17 градуса

Над страната ще преобладава облачно време. На много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, в планините над 1800 м - от сняг. В повечето райони валежите ще са слаби, само в крайните югозападни ще са по-значителни по количество. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 12° и 17°. В София минимална температура около 6°, максимална - около 12°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще бъде облачно, преди обяд на места и мъгливо. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно, по билата и мъгливо. На много места в масивите от Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, над 1800 м - от сняг. Ще духа силен, по високите части и бурен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м около 7°, на 2000 м - около 0°.

В събота ще бъде предимно облачно. На места, главно в Западна и Централна България, ще има слаби валежи от дъжд, в планините над 2000 м - от слаб сняг. Вятърът ще е от североизток, слаб, по Черноморието - до умерен. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 8° и 13°. В неделя вятърът ще стихне. Сутринта ще бъде предимно облачно, но само на отделни места в планините ще превали слабо. През деня облачността ще се разкъсва и ще намалява, след обяд над много райони и до предимно слънчево. Минималните температури ще се понижат с 2-3 градуса, а дневните ще се повишат слабо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари