Валери Симеонов: Трябва да се гордеем с "Великата българска стена"

0
България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС
България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС Снимка: БГНЕС

Няма фирми на ПФ, които да изграждат оградата по границата, трябва да се гордеем със съоръжението, което може да бъде наречено "Великата българска стена".

Това каза на брифинг в МС вицепремиерът Валери Симеонов относно проверка на ВКП по сигнал на Велизар Енчев, в който се твърди, че дейността по изграждане на оградата се осъществява от фирми на Патриотичния фронт при многократно завишени цени, предаде Канал 3.

"Въпросният г-н, чието име няма да спомена, говори в общ план – фирми на Патриотичния фронт. Нека да каже, кои са фирмите на Валери Симеонов, да види какво ще му се случи като отговор от Валери Сименов", закани се той и дпопълни, че това е общоприето политическо "плямпане", което е ежедневие в България.

"Няма такова нещо, заявявам го категорично. Не е имало, аз даже не зная имената на фирмите, които работят и не е редно да ги зная", каза още Симеонов.

"Мога да ви кажа, че работата, която е свършена заслужава меко казано похвала. Другата седмица ще осигуря хеликоптер, в който ще поканя представителите на средствата за масова информация и неверниците от опозицията да се качат и да видят за какво става въпрос", коментира той.

"Мога да ви кажа за какво става въпрос – изключително тежко, сериозно инженерно съоръжение, с което България трябва да се гордее, така както Китай се гордее с Великата китайска стена. България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена. Нелепо е да се правят словесни нападки, квалификации от хора, които не са виждали за какво става въпрос", заяви Симеонов.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари