Оградата ни с Турция е нашата гордост!

0
Валери Симеонов твърди, че оградата на българо-турската граница е точно като ограда на Европейския съюз
Валери Симеонов твърди, че оградата на българо-турската граница е точно като ограда на Европейския съюз Снимка: БГНЕС

"Оградата на българо-турската граница е стабилна и е направена точно като ограда на Европейския съюз".

Това каза Валери Симеонов, вицепремиер по икономическата и демографска политика, след днешния оглед на съоръжението, предаде Фокус.

Той добави, че екип на Агенцията за държавна финансова инспекция вече е направила оглед на съоръжението, като се очаква официален доклад с изводите на експертите, но според него няма нищо притеснително в тези проверки.

„Нямаше никакви забележки. Има още, обаче, работа в размер на няколко километра, на територията на Хасковска област, където се е наложило препроектиране по време на служебното правителство. Извършено е такова, сменено е трасето и по тази причина са се забавили малко строителните работи. Смятам, че до десетина-петнадесет дни и тези 2-3 километра ще бъдат приключени“, коментира Валери Симеонов.

„Тази ограда е нещо, с което България може да се гордее, това е ограда на Европейския съюз и е направена точно като такава, напук на всички зложелатели и сквернословци“, добави той.

Валери Симеонов коментира, че би било добре на днешната обиколка на съоръжението да бяха присъствали и от БСП и ДПС, за да се спре с политическите спекулации.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари