Ваксината срещу "Омикрон" - готова през март

0
Специфичната за Омикрон ваксина вероятно ще бъде готова през март
Специфичната за Омикрон ваксина вероятно ще бъде готова през март

Pfizer и BioNTech започват клинични изпитания на специфична срещу щама "Омикрон" ваксина

Pfizer и BioNTech обявиха във вторник, че компаниите ще започнат изпитания върху хора, за да оценят ефикасността, безопасността и поносимостта на ваксината, специално модифицирана, за да предпазва от варианта „Омикрон“ на COVID-19, пише The Hill, цитиран от Агенция Фокус.

Ваксините продължават да предлагат силна защита срещу тежки заболявания, причинени от Омикрон. И все пак, нововъзникващите данни показват, че ваксино-индуцираната защита срещу инфекция и леко до умерено прекарване на болестта намалява по-бързо, отколкото се наблюдава при предишни варианти“, каза в изявление Угур Шахин, главен изпълнителен директор и съосновател на BioNTech.

Проучването ще включва 1420 възрастни в няколко групи въз основа на техния ваксинален статус.

Една група ще се състои от тези, които първоначално са получили двете оригинални дози от препарата срещу COVID-19 на Pfizer-BioNTech преди три до шест месеца. Втората група ще включва тези, които първоначално са получили първоначална ваксина с две дози и трета бустер доза преди три до шест месеца. Хората, които никога не са получавали ваксина срещу COVID-19, ще съставляват третата група.

Pfizer отбелязва още, че 4 милиарда дози от оригиналната му ваксина са поръчани за 2022 г. и производството ще продължи, независимо от резултатите от изпитването, тъй като тя продължава да предлага високо ниво на защита срещу тежко заболяване и смърт от COVID-19, включително от варианта „Омикрон“.

Ние признаваме необходимостта да бъдем подготвени, в случай че тази защита отслабне с течение на времето и потенциално да помогнем за справянето с Омикрон и новите варианти в бъдеще“, добави Катрин Янсен, старши вицепрезидент и ръководител на изследванията и разработката на ваксини в Pfizer. .

Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла каза по-рано през месеца, че специфичната за Омикрон ваксина вероятно ще бъде готова през март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари