В Уганда убиват деца, за да завали дъжд

0
Правителството не успява да спре този обичай и случаите се множат
Правителството не успява да спре този обичай и случаите се множат

В Уганда шамани убиват деца по време на жертвоприношения.

Ритуалът се прави, за да се умилостивят духовете и да изпратят дъжд на земята. В страната, която се намира в източна Африка от месеци не е паднала капка и над 1,5 млн души са застрашени от глад, съобщава Religion news service, цитирано от FROG NEWS.

През 2017 г. е отбелязана най-голямата суша от 50 години насам. Реколтата е поти нулева. Много от местните жители вярват, че само духовете могат да помогнат. За да стане това обаче трябва да се принесат в жертва жени и деца. Правителството не успява да спре този обичай и случаите се множат.

От 3 май до 4 септември полицията е регистрирала убийствата на над 20 жени. Не е ясно колко деца са били умъртвени. Полицията е арестувала 44 заподозрени недалеч от столицата Кампала. Един от задържаните признал, че е убил осем жени. Общо 22 души са осъдени само тази година.

През 2016 г са доказани убийствата на седем жени и две деца. Седем деца са принесени в жертва през 2015, според официалната статистика. Колко са те всъщност е трудно да се определи. Полицията счита, че в много райони ритуалните убийства са много повече от официално известните. Хората вярват на старата традиция и не подават сигнали в полицейските участъци, признава властта.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари