Серийният убиец от Кипър получи седем доживотни присъди

0
Никос Метаксас е избухнал в сълзи, извинил се е на близките на жертвите и е казал, че сам няма обяснение как е стигнал до такова нещо
Никос Метаксас е избухнал в сълзи, извинил се е на близките на жертвите и е казал, че сам няма обяснение как е стигнал до такова нещо Видео: БНТ

Седем доживотни присъди получи серийният убиец от Кипър, след като се призна за виновен за убийствата на пет жени и две момиченца на 6 и 8 години - дъщери на две от жените.

Никос Метаксас, капитан от кипърската Национална гвардия, се яви сам в съда и изказа съболезнования на близките на жертвите. Случаят с първия процес срещу сериен убиец разтърси острова, където рядко стават тежки престъпления.

На делото в Никозия Никос Метаксас се е явил без адвокат и се е признал за виновен по 12 обвинения, свързани с отвличания и предумишлени убийства, информира БНТ.

Той е избухнал в сълзи, извинил се е на близките на жертвите и е казал, че сам няма обяснение как е стигнал до такова нещо.

Съдът е изтъкнал, че обвиняемият не се е поколебал да убие деца и че в този случай не може да има смекчаващи вината обстоятелства.

Днешната присъда е най-тежката, произнасяна някога в кипърската съдебна система.

Метаксас, който е разведен, с две деца, е откривал жертвите си в сайтове за запознанства. Те са чужденки - от Филипините, Румъния и Непал. Повечето били домашни помощнички.

Изчезнали са в периода от септември 2016-а до август 2018 г., но всичко излезе наяве тази пролет, когато туристи намериха тялото на първата жертва. Убиецът е разкрит чрез онлайн кореспонденцията с една от жените. Последното тяло - на 6-годишно момиченце, беше намерено в езеро на 12 юли.

За Кипър това е случаят с най-страшните жестокости срещу жени в мирно време, отбелязва Ройтерс. Той предизвика гняв и ужас сред хората и доведе до оставка на правосъдния министър и отстраняване на директора на полицията.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари