В Средна кула тъгуват за починалата в огъня баба Куна

7
"По цял ден стоеше на пейчицата тук, приказвахме си. За последно я видях преди 2 - 3 дена“, казва Стойчо Иванов
"По цял ден стоеше на пейчицата тук, приказвахме си. За последно я видях преди 2 - 3 дена“, казва Стойчо Иванов Видео: Русе Медиа

Пожар унищожи тази нощ къща в квартал „Средна кула“ в Русе. Огънят е тръгнал след полунощ, най-вероятно от печка на твърдо гориво

 На място са били изпратени два екипа на пожарната, които са гасили пламъците близо 5 часа. И днес през деня продължаваше да има тлеещи огнища, а екип пожарникари дежуреше край къщата, предава Русе Медиа. 

Първи сигнал са подали младежи, които са видели пламъците отвисоко. Те са се намирали в района на „Джъмбо“ и първоначално са определили погрешно мястото на инцидента. Младежите са тръгнали да търсят къде е пожарът и впоследствие той вече е бил локализиран вярно. Опитали са се да гасят с пожарогасител, но безуспешно.

Съседите разказват, че не са разбрали, че има инцидент, докато не са ги събудили.

В 1 и 15 ме събуди комшийката, ставай, на баба Куна къщата гори. Наскачахме с жена ми и какво да гледаме, покривът почти изгорял. Тези момчета, дето се обадиха за пожарните, бяха тук, викаха, никой не излиза от комшиите, само ние станахме…. момчетата са се обадили още по пътя, те били видели от „Джъмбо“, че гори покрив и дойдоха. Пожарникарите локализираха пожара, но жената беше вътре и изгоряла“, разказва Стойчо Иванов.

Пожарникарите са установили, че почти цялата покривна конструкция на къщата е изгоряла и паднала. Вторият етаж също е горял, като на места е имало пропадания на гредореда в приземния етаж. След като са разбили входната врата на преддверието и вратата към приземния етаж, огнеборците са открили обгорялото тяло на възрастната жена.

Тепърва ще се изяснява дали е починала вследствие на пожара или се касае за естествена смърт. Съседите споделят, че жената е била подвижна, енергична. „По цял ден стоеше на пейчицата тук, приказвахме си. За последно я видях преди 2 - 3 дена“, казва Стойчо Иванов.

На място днес бяха и близките на починалата жена. Дъщеря ѝ Цветанка живее в Белица, Силистренско, и за последно е видяла майка си преди месец.“Идвах тук в болницата да си взема едни изследвания, дойдох да я видя, ей тук беше на пейката, говорихме, всичко беше нормално“, казва жената.

Причините за пожара и смъртта на възрастната жена се изясняват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари