В село Самораново готвят нови протести

0
Жителите искат нов водопровод и подмяна на ВиК мрежата
Жителите искат нов водопровод и подмяна на ВиК мрежата Снимка: БНР

Жителите искат нов водопровод и подмяна на ВиК мрежата

В дупнишкото село Самораново, които от години организират протести заради амортизираната ВиК мрежа с около 70% загуба на вода по нея, имат готовност да протестират отново - местните искат изграждането на нов водопровод и нов резервоар заради изграждането в селото им на нов затвор за 400 лишени от свобода. Това обрича Самораново на безводие, заявиха те на среща с кмета на Общината инж. Методи Чимев и с областния управител инж. Александър Пандурски.

Според тях и предишният правосъден министър Надежда Йорданова, и новият министър Крум Зарков не изпълняват вече поети ангажименти по решаване на водния проблем на Самораново, предаде БНР.

При ежедневните аварии по ВиК мрежата, без нов водопровод и изграждане на 106-кубиков нов резервоар, новият затвор, който трябва да бъде построен до април 2024 год., на практика ще остави селото без вода, опасяват се местните.

И затова настояват изграждането на затвора, за което вече е обявена обществена поръчка за фирма изпълнител, да започне едва, когато се изгради нов водопровод и се подмени цялата ВиК мрежа. Хората в Самораново са притеснени, че техните искания ще се игнорират и проблемът с водата отново ще остане нерешен, коментира кметът на селото Райко Цветков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари