В Русе живеят турци, татари, евреи, арменци и роми

1
Участници в дискусия по толерантност гостуват на Община РУСЕ
Участници в дискусия по толерантност гостуват на Община РУСЕ

На 28 май 2015 г., от 14.30 часа, в Заседателна зала на Общината ще се проведе среща на кмета Пламен Стоилов с представители на етническите общности, участвали в дискусия по толерантност.

През месец май в Клуба на социалния работник към РУ „Ангел Кънчев“ бяха проведени три дискусии на тема „Заедно за културно многообразие, толерантност и недискриминиране“. Представени бях етническите общности в Русе - турци, кримски татари, българи, изповядващи исляма, евреи арменци роми /представянето на ромите е на 27.05/.

Уважавани личности от етническите групи, излъчени от самите тях, разказаха за историческите си корени, бита, културата, отношението към интеграцията и недискриминирането сред тях. Идеята за форума е на регионалния представител на Комисията за защита от дискриминация Валентина Николаева.

Водещ на дискусиите беше доц. д-р Сашо Нунев, председател на Клуба и автор на единственото засега у нас изследване в областта антидискриминационната и антипотискаща социална работа. Книгата му в тази година стана част от фонда на библиотеката на Американския конгрес.

В инициативата активно се включи и дирекция „Здравни и социални дейности“ на Община Русе. Представителите й обясняваха в дискусиите за политиките и действията на Общината , свързани с работата с етнически общности, образование, социални грижи.

Чрез поредицата от дискусии с представителите на етническите общности Клубът и партньорите му ще се включат в инициативата на Европейската обсерватория „Насърчаване на достойнството и ценностите на народите“.

В дискусиите участваха студенти, предимно от специалност „Социални дейности“, чуждестранни студенти от различни факултети, преподаватели, граждани, неправителствени организации. Студентите изготвиха много материали,  интерактивни проекти, акростихове и др.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари