В Русе гонят крадци с вълчи капани в къщите си

0
Над 1 тон грозде и целогодишен труд беше съсипан за една нощ
Над 1 тон грозде и целогодишен труд беше съсипан за една нощ

И тази есен, хората, които живеят във вилните зони край Русе, не могат да опазят реколтата си, защото набезите на крадците са станали още по-дръзки и безпощадни. За да спасят и малкото останала продукция, някои от стопаните заложили на апашите вълчи капани.

По това време на годината най-ценно за апашите е гроздето, нищо че е съсипано от пороите. Лозето на Цветан Стайков е обирано три пъти.

Цветан Стайков: Над 1 тон грозде и целогодишен труд беше съсипан за една нощ, всичко изнесено в това число чашките, чинийките.

И ако полицията отчита намаляване на кражбите, то усещането на хората е точно обратното.

Затова стопанинът заложил вълчи капани в градината си с надеждата, че някой от тях ще се задейства.

Крадците обаче не се задоволяват само с прибраното от градините. Преди два месеца Марин Маринов се завърнал от гурбет в Гърция, където работил като механик по корабите. Намерил вилата си в пълна разруха - празна, с изтръгнати кабели и водомер.

До пет кражби седмично регистрират във вилните зони край Русе. Незаконните посегателства обаче са много повече, но пострадалите дори не съобщават за тях в полицията, защото отдавна са изгубили надежда, че извършителите ще бъдат хванати и наказани.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари