В министерството дори не знаят, че на стадиона тече ремонт?

0
Отговорните експерти са уволнени, а ние има да чакаме ремонта да приключи
Отговорните експерти са уволнени, а ние има да чакаме ремонта да приключи Снимка: Росен Моллов / 24 часа

В Министерството на спорта отговорните лица дори и не знаят, че в момента върви ремонт на Градския стадион в Русе, който трябваше да е приключил до края на 2016 година, съобщиха запознати със случая, пише 24 часа.

Служебното правителство е уволнило експертите, които трябваше да следят и контролират сроковете и дейностите по подмяната на тревното покритие и поставяне на осветление на стадиона на ФК „Дунав”. А сегашните служители там дори и не знаели, че върви реконструкция, по процедура на Министерството на младежта и спорта. Затова и ремонтите по Градския стадион в Русе се бавят вече месеци и все ще не е ясно, кога най-сетне отборът ще се прибере у дома. Вече са изляти и четирите постамента за стълбовете за осветление, очаква се те да пристигнат от Турция и да бъдат монтирани. Поставят се таблата, кабелите, тук са вече и осветителните тела, като всичко може да бъде монтирано до десетина дни, след като спрат дъждовете.

Все още обаче липсват рулоните с тревно покритие, които трябваше вече да са доставени от Гърция. Причина за това били дъждовете в южната ни съседка, които я наводнили и машините нямало как да отрежат тревата, твърдят от фирмата –изпълнител. А тя ще се нуждае и от известно време, за да се прихване на терена в Русе. Последните дъждове направиха големи локви на игрището, но има начин, проблемът да бъде решен, без да се налага ново копаене и промяна на дренажа, смятат в Община Русе. Проблемът със събралата се вода върху пясъка бил обсъден и ще се вземат мерки, които да помогнат тя да се оттича по-бързо.

Феновете на „Дунав” се надяваха, техният тим да изиграе на Градския стадион мача със „Славия” на 2 април, но това едва ли ще бъде възможно. Те готвят протест пред един от входовете в събота, преди заминаването си за Разград. Проблемът е, че ремонтните дейности не зависят от Община Русе и запалянковците всъщност трябва да протестират пред Министерството на спорта, което отговаря за реконструкцията на стадиона.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари