Кога ще свърши ремонта на Градския стадион в Русе

0
Към момента сложната метеорологична обстановка е замразила временно строително-ремонтните дейности
Към момента сложната метеорологична обстановка е замразила временно строително-ремонтните дейности Снимка: ТОП НОВИНИ

Ремонтът на Градския стадион в Русе продължава да вълнува русенци и в снежните зимни дни.

Към момента сложната метеорологична обстановка е замразила временно строително-ремонтните дейности, но не липсват коментари, спекулации и изчисления по темата, пише ТОП НОВИНИ .

Причината е, че след 25-годишна пауза представителния футболен клуб на града - „Дунав“ се завърна в елита. Поради изискванията на БФС срещите от новата Първа лига да се играят само на съоръжения с изкуствено осветление обаче, „драконите“ изиграха всичките си есенни „домакинства“ на 60 км от Русе – в Разград.

Надеждите са, че от подновяване на първенството в Първа лига, отборът, носещ името на голямата европейска река, отново ще се завърне в своя дом. Все повече обаче са съмненията, че това може да не се случи тогава, а по-късно.

Както вече съобщихме, средства за ремонта бяха отпуснати с решение на Министерски съвет от 15 юни 2016 г. С процедурата се зае спортното министерство, но заради различни специфики на планираните дейности и препроектирането им от Община Русе, тя бе официално обявена чак на 4 август. Все пак заради декларация на феновете на "Дунав", разпространена през юли, някои от сроковете бяха съкратени, за да се стигне до по-бързо решение за избор на изпълнител.

Договорът си изпълнителя „Тарктур“ ЕООД обаче бе подписан на 14.10.2016 г.

Ремонтните дейности на стадиона в Русе стартираха на 18.10.2016 г. Това бе обявено и от самия министър Красен Кралев, както и заснето от всички медии в Русе. Въпреки това информационна табела на обекта сочи за дата на откриване на строителната площадка – 22.11.2016 г.

Монтажните работи за обекта са стартирани от дата 18.10.2016г. със подписване на акт обр. 2 за откриване на строителна площадка за обект „Изграждане на поливна инсталация и ремонт на дренажна инсталация на градски стадион Русе” на основание Разрешение за строеж № 118/11.04.2016г.

На 22.11.2016г. обаче е открита строителна площадка чрез подписване на акт обр. 2 за обект „Модернизация на градски стадион гр. Русе, етап 1 – мрежи за осветление и конструкция пилони”, съгласно Разрешение за строеж № 136/27.04.2016г. и Заповед за допълване на разрешението за строеж и въвеждане на етапност в изпълнение на СМР.

От спортното министерство уточниха, че към днешна дата (09.01.2017 г.) обектът „Модернизация и ремонт на градски стадион гр. Русе” е със спряно строителство с акт 10 поради лошите метеорологични условия. От срока на договора са изминали 33 дни.

„Имаме уверението на изпълнителя, че ще бъдат спазени всички заложени в договора срокове. Останалите 27 дни от срока на договора започват да текат, когато строителството бъде подновено с акт 11“, информират още от ММС.

Оттам отчитат, че към момента на обекта са извършени следните дейности по отделните компоненти:

  • Поливна система – изкопни работи, тръбна разводка по терена, монтаж на разпръсквачи, ел. кабели за захранване.
  • Тревен чим – подравняване и трабоване на земните маси, доставка и полагане на хранителен слой, доставка и полагане на пясъчен слой.
  • Дренажна система – доставка и засипка с дренажен материал, доставка и полагане на тръбите.
  • Електро – тръбна канална мрежа – разкъртване на настилка, направа на машинен и ръчен изкоп за полагане на тръбната мрежа, направа на изкоп за шахти, направа дъно шахти.
  • Конструкция – земни работи за фундаментите – изкоп на земни маси за 4 бр. фундаменти.

„Министерството на младежта и спорта стриктно и ежедневно следи развитието на строително-ремонтните дейности. За контрол по изпълнението на обектите има сключени договори със строителен надзор – „Геоексперт България” ЕООД и инвеститорски контрол – „Сонимекс СМ” ЕООД, които изпълняват възложените им задължения“, увериха още от ММС.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари