В Русе се молим да няма дъжд

0

В началото на следващата седмица, фирмата-изпълнител на ремонта на Градския стадион в Русе „Тарктур” ще започне полагането на тревното покритие.

Това заяви на специална среща късно следобед в четвъртък собственикът й Христо Станков. Ако няма дъжд, се очаква тревата да се хване до десетина дни и стадионът да е готов до края на месеца, а от средата на април „Дунав” най-сетне да се прибере да играе в Русе. Христо Станков е обещал пред местните общинари да остане в дунавския град до привършването на ремонта на Градския стадион, пише 24 часа.

Датата 16 март 2017 година ще остане в историята на спорта в дунавския град. В късния следобед в четвъртък, кран започна да издига на излетите бетонни постаменти стълбовете за новото осветление на Градския стадион. До вечерта бе монтирана основата на първия от тях, който се намира до Спортната зала. Тежкият метален стълб бе издигнат с крана, а след това монтиран на анкерните болтове към постамента. Всеки от стълбовете за осветление ще се състои от четири части, които постепенно пристигат от Турция, където са изработени. Четирите стълба ще имат височина от 32 метра и ще носят мощното осветление, годно Градския стадион да приеме и мачове от турнирите на УЕФА. Засега са докарани общо 6 части, които се монтират поетапно. Осветителните тела вече също са в Русе.

Русенските фенове на футбола от дълги години мечтаят за осветление на Градския стадион. В предишния силен период на „Дунав”, когато през 1975 година тимът се класира на четвърто място в „А” група и игра с „Рома” за Купата на УЕФА, в Русе бе докарано бившето електрическо осветление на Националния стадион „Васил Левски”. Стълбовете се търкаляха няколко години под дърветата край терена, но никой така и не ги постави. В крайна сметка, те бяха отнесени на стадиона в Горна Оряховица и местният „Локомотив” се сдоби с осветление, за сметка на недалновидните соцуправници на Русе. В близките дни се очаква една десетилетна мечта на феновете на „Дунав” най-сетне да стане реалност.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари