В кои участъци на пътя Русе - Бяла ще поставят ограничителни колчета

1
Колчетата се монтират през 12 метра
Колчетата се монтират през 12 метра Видео: NOVA

Отсечката е едно от най-опасните пътни трасета в България

Започна монтирането на разделителни колчета по пътя Русе - Бяла. Отсечката е едно от най-опасните пътни трасета в България, на челни позиции по брой катастрофи и жертви. Колчетата подобно на тези в Кресненското дефиле се очаква да намалят катастрофите и да спрат нарушителите на правилата за движение.

От Русе до Бяла тези колчета ще бъдат поставени на 4 участъка – тези, които имат втора лента за изпреварване в посока изкачване”, заяви Стамен Савов, директор на Областното пътно управление в Русе, предава NOVA.

Анализите показали, че в тези участъци най-много шофьорите си позволявали да нарушават непрекъснатата линия и да изпреварват, имало дори и тройни изпреварвания.

Пътните инциденти са с тежки последствия, защото обикновено става въпрос за челни удари”, обясни Савов.

Планира се до края на октомври да бъдат поставени колчетата. Докато това се прави, ще има временна организация на движение.

Ремонтът ще струва около 50 000 лева, обясни Савов. В цената освен колчетата е включена и маркировката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    real
    Опаа, объркал съм статията :) Да се отнесе към ПТП-то пред Икономическия.
  • -3
    2
    real
    Бе я удължете пешеходната зона от Хан Крум до Скобелев. ККакво правят тия коли там - само тротинетки :)
  • 7
    1
    русенец
    Вместо да харчите поредните народни пари за глупости, то по-добре стегнете ченгетата и съдебната система. На Липник какви колчета ще сложите, че да няма гонки, бе серсеми?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари