В какво състояние са конфискуваните коли, пуснати на търг от НАП

0
Националната агенция за приходите ще пусне за продажба още 40 автомобила
Националната агенция за приходите ще пусне за продажба още 40 автомобила Видео: bTV

Лицензирани оценители определят началната цена

Конфискуваните коли на пияни и дрогирани шофьори отиват на търг. Четири вече са продадените.

В следващите седмици Националната агенция за приходите (НАП) ще пусне за продажба още 40 автомобила.

Проверка има ли разлика в цената на обявените на търг коли и на тези, които се продават в платформите за втора употреба, информира bTV.

Например автомобил от 1999 г. в сайта на НАП започва на цена под 1000 лв. В сайт за коли втора употреба пък варира – между 2000 и 3000 лв. Видимо обаче конфискуваната кола е с повече козметични дефекти.

За колко се продава една кола, отнета от пиян или дрогиран шофьор, се решава след намесата на лицензирани оценители. Кандидатите да я купят наддават над тази сума. В търговете могат да участват и старите собственици на колите.

Първият продаден на търг автомобил е от Бургас, където бяха конфискувани и първите коли от пияни и дрогирани след промените в наказателния кодекс от август миналата година.

През един от общинските паркинг в Бургас от лятото са преминали над 300 автомобила на пияни и дрогирани шофьори. Наложило се е на два пъти да бъде разширяван. Преобладават коли от средния клас, има дори автомобил, предназначен за „Пътна помощ“. Малка част от тях отиват на търг.

След началото на мярката се отчита спад на качилите се зад волана след употреба на опиати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари