НАП пусна конфискувани коли на безценица

233

Возилата на тезгяха са отнети от пияни шофьори

Опел Астра“ и „Фолксваген Голф“ са първите два автомобила, отнети от съда от пияни шофьори, които Националната агенция за приходите обяви на търг, пише „Телеграф“.

Опелът е с първоначална цена 1200 лева

Търгът е насрочен за 15 януари, той се организира от Териториалната дирекция на НАП в Бургас.

Обявите за тайното наддаване са качени в портала за продажби на приходната агенция на 15 декември.

Наддаването за голфа стартира от 1000 лева

Двата автомобила са със свалени регистрационни табели, се уточнява в тях.

Опелът е обявен с първоначална цена 1200 лева. А наддаването за голфа стартира от 1000 лева.

Споразумение

Опелът е 24-годишен - първата му регистрация е от август 1999 г. В момента се намира на наказателен паркинг на община Созопол. Кандидат-купувачите могат да направят оглед на автомобила от 8 до 10 януари. В същия период могат да подадат и своите оферти. За участие в търга трябва да внесат депозит от 240 лева до 10 януари.

Опелът е бил отнет по силата на съдебно споразумение с подсъдимия от началото на септември тази година. От документа става ясно, че собственикът на автомобила е бил хванат да кара с 2,81 промила колата си вечерта на 21 август в село в община Созопол. За извършеното престъпление виновникът е бил осъден условно на лишаване от свобода за 6 месеца с изпитателен срок 3 г. Наложена му е 190 лв. глоба, книжката му е отнета за 12 месеца, а колата е иззета в полза на държавата.

Присъда

Собственикът на голфа пък е бил хванат да кара с 1,41 промила около 2:50 часа на 8 август в близост до игрална зала в родното си село в община Руен, област Бургас. Съдът го е осъдил на 4 месеца условно с 3 г. изпитателен срок. Провинилият се водач се е разминал с глоба, но не и с отнемане на автомобила си в полза на държавата. Отнета му е и книжката за 10 месеца.

Въпросната кола сега се продава с начална цена 1000 лева. Голфът е 27-годишен, първата му регистрация е от 1996 г. В момента се намира на паркинга на полицията в с. Руен. Както и при опела, кандидат-купувачите могат да направят оглед от 8 до 10 януари и в същия срок да подадат оферти. За да участват в търга с тайно наддаване, трябва да платят 200 лв. депозит.

Още три обяви за продажба на конфискувани автомобили от пияни или дрогирани шофьори публикува и ТД на НАП-Велико Търново. На тезгяха са „Ауди“ А4 от 2004 г., обявено на първоначална цена 3750 лева, „Опел Вектра“ от 1991 г. за 1422 лева и мотоциклет „Сузуки“, за който се искат 1980 лева.

Припомняме, че от началото на август полицията получи право да конфискува автомобили на пияни и дрогирани водачи. До отнемане на превозните средства в полза на държавата се стига само след съдебен акт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    18
    Дядо поп
    За прокълнати и без двигатели автомобили пари не давам.
  • 8
    17
    Пешо
    Съдебната система в България не се занимава с кражбите за милиарди, а с простотии.
  • 0
    16
    Rosen
    Убедих се че българина е малоумник имал оферти за 6000 будала
  • 0
    15
    Господин Тодоров Добрев
    Ще вземиш тея коли и ще караш. Аз не бих я докоснал даже. Който я вземи 100 % ще бъде прикълнат и няма да я кара дълго успех на борищите за такава коли.
  • 36
    14
    Хахахаха
    Точно за тези трошки ще наддавам, особено такива суми ... Подобен голф ще го купя директно за 900-1000 лв, а Опел-а 1100... не се излагайте хХаха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари