В Италия заловиха един от най-издирваните мафиоти от Камора

0
Шефът на мафията Антонио Орландо е закопчан след 15 години на бягство
Шефът на мафията Антонио Орландо е закопчан след 15 години на бягство Снимка: БГНЕС / Архив

Италианската полиция изненадващо залови шеф на мафията, който бе включен в списъка на най-опасните бегълци в страната, след като откриха луксозното му скривалище в Неаполския хинтерланд, съобщава АФП, предава News.bg.

Антонио Орландо, предполагаем основен играч в безмилостната организирана престъпна група Камора е закопчан след 15 години на бягство, по време на които продължава да дава заповеди на клана, съобщава полицията. "Добрите времена свършиха" за 60-годишния гангстер, коментира министърът на вътрешните работи Матео Салвини.

Агенти откриват Орландо в апартамент в Муняно, който е оборудван така, че самозаточилият се мафиот да пази и здравето си през годините с фитнес, пътека за бягане, сауна и солариум. "Той дори се похвали с тайно скривалище под седалката на сауната", допълва полицията.

Орландо, който се е подготвял да се премести в друго скривалище, тъкмо е унищожавал фалшиви документи за самоличност и просто е вдигнал ръцете си, когато полицията нахлува в скривалището, обяснява регионалният полицейски началник Убалдо дел Монако.

При претърсване на апартамента са открити 6 000 евро в брой, както и някои от съобщенията, които са му изпратени от неговите "лейтенантите" представляващи го навън. Той е издирван за подозрения за връзки с организираната престъпност, а неговият клан е специализиран в трафик на наркотици от Мароко и Испания, както и пране на пари, но има история и в изнудване и убийство, допълва полицията.

Шефовете на Камора се отнасят за средиземноморското крайбрежие на Испания като "Коста Ностра" или "Нашето крайбрежие", които се позовават на сицилианската мафия "Коза Ностра", според италианския журналист Роберто Савиано, специалист относно подземния свят на Неапол.

Местните медии съобщават, че семейството на Орландо има силни връзки с брак с клана Нуволета - единствената група от Камора, която има връзка със сицилианската мафия и Корлеоне, които станаха синоним за мафия чрез филмите на Франсис Форд Копола.

Полицията е подпомогната от убиец, който се превръща в информатор и подробно описва издигането на Орландо на власт и изграждане на съюз през 90-те години между клана Орландо и фамилията Полверино. Полверино са в съюза с Нуволета, но фамилиите се обръщат една срещу друга, след като бос зашлевява друг, според италиански медии.

Орландо е принуден да избере страна и избира Полверино, но през 2012 г. Нуволета са върнати обратно и според информацията, Антонио Орландо би трябвало да води съюз между всички три фамилии.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари