В Хасково са нащрек - вълкът избяга от зоопарка

0
Посетителите в района трябва да бъдат по-бдителни
Посетителите в района трябва да бъдат по-бдителни Снимка: БГНЕС / Архив

Мъжкият вълк в зоопарка, разположен в лесопарка "Кенана" край Хасково, е избягал от клетката си, съобщиха от общинската фирма "Екопрогрес", която стопанисва парка

В района е заложен капан, приготвени са и упойващи стрели.

"Хищникът, който е на пределната си възраст от почти 14 години, започна преди няколко дни да отказва храна. Предположихме, че има заболяване и идва краят на дните му", обясни директорът на зоокъта Веселин Ахтаров, цитиран от БТА.

При поредния обход обаче пазачът забелязал, че има пробив в мрежата на клетката, а нейният обитател липсва. Вълкът не е а агресивен, а по-скоро миролюбив, отбелязват от управата на парка. Те призовават посетителите на зоокъта и лесопарка да бъдат по-бдителни.

Преди година полупитомна вълчица, обитаваща района, бе заловена и настанена в клетка в зоопарка, но още на следващия ден успя да се промъкне през оставената отворена от служител врата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари