В ГЕРБ се надяват Кирил Петков да е премиер за кратко

0
Според Бойко Борисов премиерът "плюел България" в Брюксел
Според Бойко Борисов премиерът "плюел България" в Брюксел

Според Бойко Борисов премиерът "плюел България" в Брюксел

Лидерът на ГЕРБ, който от два дни обикаля Делиормана, за да подкрепя предизборната кампания за предсрочни местни избори на кандидатите на ГЕРБ в населени места с по 200 души население, днес е в Разград. Отново с местния фактор Гюнай Хюсмен, който бе назначен от него за областен управител, а след като партията сдаде властта, бившият депесар стана депутат от ГЕРБ, пише OFF News.

Във фокуса на днешната изява на Борисов, излъчена директно по Фейсбук от "Севда тв", бе гневна атака срещу сегашния премиер Кирил Петков. Според лидера на ГЕРБ той "плюел България" в Брюксел.

„Вчера в Брюксел Кирил Петков заяви, че България е лъгала за Шенген. Това да ходиш да си плюеш държавата не е национално отговорно. Няма премиер или канцлер, който да е дошъл в България и да не го е потвърдил“, каза лидерът на ГЕРБ пред актива на партията в Разград.

Всъщност смисълът на изказването на министър-председателя бе с доста по-различен от преразказа на Борисов пред съпартийците му от Лудогорието. След разговор с премиера на Нидерландия Марк Рюте той заяви, че европейските лидери нямат доверие на България за Шенген, защото много от дадените обещания (по време на управлението на Борисов) не са изпълнени.

Борисов коментира и изказването на Петков, че президентът на Руанда Пол Кагаме ни е похвалил за борбата с корупцията.

Да те похвали диктатор, избил журналисти и граждани и опозиция, е скандално. Но очевидно това е еталонът, по който действат управляващите", каза бившият премиер.

По думите му магистралите „Хемус“ и „Струма“ няма да се довършат, ако ГЕРБ е се върне на власт.

Днес Кирил Петков, министър-председедател, надявам се за кратко, се среща със спорни лидери, за които международни медии казват, че е без прецедент за цялата държава - няма приет държавен бюджет. Да, промяна има, но тя не е положителна, не е за добро. Докато правителството на ГЕРБ беше подкрепяно от Европа, сега този кабинет има подкрепата само на африкански лидери. Оказа се, че подслушвания не е имало. Кирил Петков излъга, че плана за възстановяване и развитие е изпратен в Брюксел. ЕК го опроверга", добави нежното острие и председател на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари