Десислава Атанасова: Съмнявам се, че премиерът взима решенията

1
Според Десислава Атанасова ситуацията с уволнението на шефа на "Пирогов" е само повод
Според Десислава Атанасова ситуацията с уволнението на шефа на "Пирогов" е само повод Снимка: Facebook

Според Десислава Атанасова ситуацията с уволнението на шефа на "Пирогов" е само повод

Трусовете в сектора здравеопазване и конкретно смяната на шефа на "Пирогов" рязко влошават "здравето" на сглобката, коментира Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

"Ситуацията с уволнението на директора на "Пирогов" е конкретен повод, но причините са други. Причините са, че в партньорски отношения трябва партньорите - в случая ние и колегите от ПП-ДБ, да бъдем наясно в каквато и да е договореност. Без значение дали касае глобалните теми - за конституцията, за Шенген, за еврозоната, за бюджет, за законодателна или управленска програма, или една тема като тази в случая, която е просто повод. Уговорките трябва да се спазват. Защото темата здравеопазване вълнува пленарната зала на Народното събрание в последната седмица - и с избора на националната здравноосигурителна каса и нейния подуправител, и с това, че беше ясно, че одитният доклад, който ползва министърът на здравеопазването, първо - проверката беше започнала след един случай със секретар или съветник на министър на отбраната. Това беше поводът тя да се възложи. И второ - защото този одит не показа съществени неизпълнения на дейността на болницата. Даже напротив. По данни от председателя на комисията по здравеопазване болницата е финансово стабилна. И не само това - ден, след като този одит беше представен и на министър-председателя, и на здравния министър, се оказа, че здравният министър не вижда смисъл в смяната на директора на "Пирогов". Това беше тема за разговор между нашите парламентарни групи, защото си дадохме ясна сметка, че не следва да има никакви трусове повече в сектора здравеопазване", заяви Десислава Атанасова в предаването "Тази сутрин" по bTV.

По отношение на думите на премиера, че той не е поемал такъв ангажимент, а здравният министър има право да избира с кого да работи, Атанасова заяви: "Аз лично съм говорила по този повод с премиера. Обикновено не желая да коментирам личните си разговори. Но пред мен той пое ангажимент, че фактите, които са изложени в този доклад, по никакъв начин не представят вероятност тази смяна да бъде налице. Поне ние от ГЕРБ сме хора с голям политически опит. Били сме в управлението, в опозицията. Имали сме коалиционни партньори - сега не сме в коалиция, защото нямаме подписано споразумение. Но на думите си трябва да държим. Всяка дума в политиката носи определена отговорност. А всички действия носят определени последствия."

"Аз вече се съмнявам, че премиерът взима решенията. След като гаранцията не е неговата дадена дума, гаранцията не е думата на лидерите - на Асен Василев, на Христо Иванов, в присъствието на Борисов и моето, няма смисъл да коментираме по-нататък. Аз също го слушах премиера. Естествено е, че ние не искаме да одобряваме кадровите промени на чистачката, но това е ключов обект от националната сигурност. Знаехме за този доклад и е бил обект на дебат. Може би трябва да говорим за по-важните неща", продължи тя.

"Бюджетът като такъв, представен от Министерския съвет, не срещна одобрение в нито една парламентарна група. Единствено колегите от "Продължаваме промяната", не "Демократична България", защото и те имаха своите критики, с известно неудобство и нежелание биха го подкрепили", уточни Десислава Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    345345
    Единствения момент, в който ще се съглася с това кеото от герб казват - да, премиера не взема решения, от американското посолство го управляват.
  • 9
    1
    В.Д.П.
    Вмирисаната Дуловска П(епер)утка се опитва да ръси акъл като го няма! Типичен представител на ОПГ ГРОБ=ДПС! СРАМ за Русе!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари