В Бургас задържаха два джипа натъпкани с мигранти

0
От двата джипа със съдействието на служители от Второ Районно управление – Бургас са изведени общо 40 нелегално преминали
От двата джипа със съдействието на служители от Второ Районно управление – Бургас са изведени общо 40 нелегално преминали

На изхода на Бургас в посока София са заловени 40 нелегални мигранти, натъпкани в два джипа, управлявани от бургазлии.

На 15 август около 11:19 ч. в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за два джипа, преминаващи по бургаския булевард „Проф. Яким Якимов”, в посока от КАТ към кръговото кръстовище на магазин „Метро”, с които вероятно се превозват нелегално преминали границата на България лица, предаде БГНЕС.

Своевременно служители на Пето Районно управление - Бургас спрели за проверка джип „БМВ Х 5” и „Мерцедес ML”, със софийска регистрация, управлявани от 27 годишен бургазлия от к-с „Славейков” и 30 годишен бургазлия от к-с „Меден Рудник”, съобщиха от МВР.

От двата джипа със съдействието на служители от Второ Районно управление – Бургас са изведени общо 40 нелегално преминали / мъже, жени и деца, самоопределили се, като граждани на Ирак/.

Двамата български граждани, както и мигрантите са задържани за срок от 24 часа. Спрямо бургазлиите са образувани бързи полицейски производства за каналджийство, а нелегално преминалите, след като приключат действията на служители от отдел „Миграция” към ОДМВР – Бургас, ще бъдат настанени в специализиран център.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари