В близост до детска площадка: Дупки в дървета, пълни с неизвестно вещество

0
Опит за унищожаване на дърветата или нещо друго
Опит за унищожаване на дърветата или нещо друго Видео: bTV

Опит за унищожаване на дърветата или нещо друго

В рубриката „Аз, репортерът“ зрители на bTV са изпратили притеснителни снимки от район „Оборище“ в София. Николай Асенов сигнализира в социалната мрежа за надупчени дървета.

"Всички дървета са насипани с нещо - вероятно с цел да загинат", пише той и допълва, че те са в непосредствена близост до детска площадка.

Общо девет дървета са надупчени. От Столична община веднага са реагирали и дупките са запълнени, установи екип на „Тази сутрин“, който отиде на място. От „Зелени системи“ предполагат, че в дупките е сложена сода бикарбонат или някакъв препарат на прах с цел да се унищожат. Ако те попаднат в организма на дете, то може да се натрови, предупреждават от там.

Николай Асенов забелязал надупчените дървета, докато разхождал домашния си любимец. Подозира, че те са направени с винтоверт. Никой от живеещите наоколо обаче не е чул нищо.

Необяснимо е за нас защо на това място са опитали да увредят по този начин дърветата. Запълнили сме ги с дървесен восък с полимерна емулсия. Това е антисептична замазка, която цели да съхрани дървото, да го предпази от гниене и образуване на гъби, които биха го унищожили“, обясни Димитър Данчев от „Зелени системи“.

Взети са проби, съставен е протокол със снимков материал и е подаден сигнал в полицията, за да могат да бъдат установени извършителите.

Глобите за такова нарушение са от 1000 до 5000 лв. за физическо лице и до 50 000 лв. за юридическо лице.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

След дълъг размисъл как да кръсти новата си кръчма, бай Гроздан лепна табела "Напоителни системи!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук