В Албена може да платим за почивката си с Bitcoin

0
Вече може да заплатите за лятната си ваканция и с криптовалута
Вече може да заплатите за лятната си ваканция и с криптовалута

В Албена може да заплатите за лятната си ваканция и с криптовалута, информират от курортния комплекс.

Към момента плащания биха могли да се направят чрез системата на BitPay с утвърдените валути като BitCoin, Ethereum, BitCoin Cash, XRP и др.

Самият процес на плащане е доста удобен за потребителя и не отнема повече време от плащането с кредитна карта. Когато изберете криптоплащане, системата генерира QR код, който се отпечатва, за да може да го сканирате с мобилното си приложение.

Потребителите могат да потвърдят покупката си от портфейлите си. След това приложението изпраща одобрение до касата и процесът на плащане приключва.

"Преводът на сумата се отчита веднага. Имате съответната сума, която трябва да се заплати да кажем 10 лева. Съответно човек с наличност на криптовалута просто допира своя телефон до ПОС терминала и сумата директно се превежда от съответната криптовалута. При нас ние сме посочили евро, превалутира се по курса, който е в момента подаден и съответно тези пари влизат при нас", съобщи пред БНТ Велина Гюмова, старши мениджър продажби в к.к. Албена.

Миналата седмица Албена стана първият курорт по Черноморието и в цяла България, който получи стикер „100% ваксинирани“, изготвен от Министерството на здравеопазването. Той бе поставен символично от служебния министър на туризма Стела Балтова.

При посещението ѝ заедно с главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев стана ясно, че централното звено на комплекса е 100% ваксинирано, а средният процент за целия персонал е 75%. До началото на юли той трябва да стане 80%, както и цели хотели да са 100% ваксинирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари