Увеличен е рискът от пожари в страната

0
Над 90% от пожарите сред природата се предизвикват от човешка дейност
Над 90% от пожарите сред природата се предизвикват от човешка дейност

Над 90% от пожарите сред природата се предизвикват от човешка дейност

Увеличен е рискът от пожари в страната, заяви директорът на Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" старши комисар Александър Джартов по повод 145 години от създаването на пожарната служба в София.

От 10:30 до 12:30 часа на площад „Княз Александър Батенберг“ се извършва демонстрация на пожарна и специализирана техника присъствието на представители на ръководството на МВР.

По повод високите температури в цялата страна Джартов каза, че обилните дъждове са допринесли за по-висока и буйна растителност. Пожарите вече започнаха, но за момента нямаме по-тежки случаи, коментира директорът на пожарната. Той предупреди, че рискът остава висок и напомни, че над 90 % от пожарите сред природата се предизвикват от човешка дейност, предаде БТА.

По отношение на столицата рискът е концентриран в горските масиви в природен парк Витоша и южния склон на Стара планина, който се обслужва от Столичната дирекция на пожарната, казаха от пожарната. Призивът ни е да не се пали огън на нерегламентирани места и да се внимава къде се изхвърлят фасове от цигари, каза Джартов. Той информира, че столичната пожарна има договореност с районната дирекция по горите и Столичната община за организиране на съвместни екипи и извършване на проверки с превантивен характер.

Няма недостиг на кадрите в столичната пожарна, каза Джартов. "Недокомплектът в Главната дирекция на пожарната е около 5-6 %, което е изключително малко", посочи той. След проведен конкурс за 120 служители пожарникари в момента те са на обучение, очакваме до края на годината да бъде проведен още един конкурс за още около 120 души, така че процесът е постоянен, заяви още Джартов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари