Пожарникари са гасили по осем пожара на ден в Русенско

0
Основната причина за произшествията са небрежно боравене с открит огън, като високата температура и вятъра
Основната причина за произшествията са небрежно боравене с открит огън, като високата температура и вятъра

Огнеборци са гасили средно по осем пожара на ден през август в Русенско

Общо 239 пожара са гасили през този месец огнеборците в Русенско, съобщиха от противопожарната служба в крайдунавския град.

Повечето от половината сигнали за произшествия - 127 на брой, са за запалени сухи треви и храсти и незаконни сметища.

Имало е и девет пожара в горски масиви през месеца, като са засегнати 674 декара. За сравнение през юли тази година те са били само пет и са на площ от общо 85 декара.

От противопожарната служба информират, че само през последните три денонощия са реагирали на 24 сигнала за пожари. Горели са десетки декари със сухи треви и храсти в различни части от областта.

Директорът на противопожарната служба в крайдунавския град комисар Валентин Красналиев коментира, че основната причина за произшествията са небрежно боравене с открит огън, като високата температура и вятъра способстват за разрастване на пожарите, цитиран от БТА.

"Призоваваме хората да бъдат по-внимателни и съвестни, тъй като при гасенето на тези пожари се изразходва много голям човешки и материален ресурс. Налага се да включваме в екипите и свободните от дежурство служители", каза Красналиев.

Той обясни още, че е разговарял с директора на областната дирекция на МВР в Русе, като при всеки възникнал пожар, засегнал и горска територия, ще се образува полицейско разследване, за да се установят причините, довели до произшествието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари