Утре температурите скачат до 33 градуса

0
През следващите три дни затоплянето ще продължи в цялата страна
През следващите три дни затоплянето ще продължи в цялата страна

През нощта ще преобладава ясно време. Утре ще е предимно слънчево.

В следобедните часове над планините и източните райони ще се развие купеста облачност. На отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Температурите ще се повишат, максималните ще са между 28° и 33°.

Това съобщи  Анна Дякова – дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, предадеАгенция „Фокус“.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е близко до средното за месеца. На 21 юни в 07.24 часа настъпва астрономическото лято.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с развитие на купеста облачност. Само на отделни места е възможно да превали краткотрайно. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 26-27°. Температурата на морската вода е 19-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините след обяд ще има временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

През следващите три дни затоплянето ще продължи и максималните температури в цялата страна ще са над 30°; в равнините и низините след обяд ще бъде горещо.

По Черноморието ще духа бриз и дневните температури ще остават малко по-ниски от тези във вътрешността на страната. В Дунавската равнина ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове, но в по-голямата част от страната ще се задържи без валежи. Повишена вероятност за краткотрайни превалявания има в четвъртък в източните райони, а в събота – в Югозападна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари