Устата: Планирам турне в САЩ през април

2
Не знам кога ще приключи турнето, сподели изпълнителят
Не знам кога ще приключи турнето, сподели изпълнителят Видео: Euronews Bulgaria

Не знам кога ще приключи турнето, сподели изпълнителят

Песента „Свободата на словото“ е направена нито с поглед към запад, нито на изток. Тя е пробългарска. Основната идея на песента е, че винаги ние сме прецакани – и при комунизъм, и при демокрация, и в песента казвам, че каквото и да се случва аз избирам свободата на словото, тоест, да казвам каквото мисля. Клипът е сниман буквално на двата полюса, но нямаше нищо сложно в това. Стоях си един ден и си казах – щом има руски туристи у нас все още, защо аз да не мога да ида да снимам в Москва?

Това каза рапърът Устата, който представи новата си песен - „Свободата на словото“, в стил „музикална сатира“, цитиран от Euronews Bulgaria.

Ето какво още сподели Иван Динев Георгиев:

ази идея ми се струваше смела, притеснявах се, но видях, че няма от какво. После снимах в Брюксел в европарламента. Записах си час за посещение, отидох и си снимах. Смея да твърдя, че това е един от най-провокативните ми клипове. Ето това е истинска провокация. Едно време провокациите бяха нелепи и инфантилни, да се появи някоя жена гола например. Сега вече е на по-друго ниво.

В Москва хората идваха да се снимат с мен, защото ме бъркаха с Филип Киркоров.

Бийта на песента го чух преди 9г. Взех го от Lion Rythms. Владо Димов, който е преподавател в музикалната академия ми измисли кантото на припева. Росен Стоев, който е бивш член на Deep Zone Project ни направи записа. Влиза много стилизирано и готино "Калинка мая" в песента, чудехме се дали да не вкараме и "Одата на радостта", но решихме да не пресолим супата. Радомир Димов, с който работя от много дълго време - той монтира клипа. Моята приятелка Дора Радева засне клипа с телефон. Снимахме на емблематични места в Москва и Брюксел. Бяхме много малко време и на двете места, защото не отидохме на екскурзия, а да свършим тази работа.

Песента за Македония дойде случайно. Аз се бях оттеглил от музиката, но това, че те пуснаха наши граждани да почетат паметта на Гоце Делчев, аз се ядосах, записах това нещо и го пуснах. После имаше много заплахи към мен, звъняха ми по месинджър след полунощ, по телефона.

Планирам турне в САЩ с моето стендъп комеди шоу - "Звездите отзад". Вероятно ще започнем през април, не знам кога ще приключи. Имам великолепна идея, но не съм я финализирал, затова не мога да споделя много за нея. Тя е свързана с тема, която много ме вълнува - нашата прекрасна история. Иска ми се да разкажем за герои, които аз като малък например не съм чувал. Едно време, ако се върнем към проблема с Македония, аз не знаех кой е Радан Тонев, тогава не сме го учили. Може да не излезе скоро този проект, но има хора, с които трябва да се гордеем, а не знаем нищо за тях.

На 16-ти февруари представям "Звездите отзад" в театър "Сълза и смях".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    До Вустата
    https://www.youtube.com/watch?v=yPuC4Cy2ZuI&ab_channel=Zindda
  • -1
    1
    Вустата
    Що не отиде на турне в Русия, бе, кавал?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари