Успех за ученик от Математическата гимназия

3

Даниел Петров от XI „а” клас на МГ "Баба Тонка" - Русе се завърна с бронзов медал от V Национална ученическа конференция по гражданско образование "Семейство, училище, общество".

Домакин на форума бе Средно училище "Св. Климент Охридски'' - Добрич.

Даниел завоюва приза в трета възрастова група, раздел „Рисунка”.

В тазгодишното издание на конференцията кандидатстваха за участие 245 от 47 населени места. Допуснати бяха 85 работи от 31 училища в страната.

В състезателната част участваха есета, приказки, презентации, проекти, рисунки, драматизации. Общият брой на участващите в заключителният етап в град Добрич бе 142 ученици с 49 ръководители.

Целта на форума е да покаже как гражданското образование в училище формира гражданска позиция, добродетели, знания и умения за участие в социални дейности за благото на обществото, също и как преподавателите по различните предмети интегрират в учебните програми фундаментални идеи и дейности така, че младите хора да бъдат ефективни и отговорни граждани. Акцентира се върху основните фактори за гражданско образование, а именно семейството, училището и обществото.

Конференцията е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2018 / 2019 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари