Ученик от Русе продължава напред в състезанието Spelling Bee

1
Осем града бяха домакини на регионалните квалификации на Дванадесетото национално състезание по правопис на английски език
Осем града бяха домакини на регионалните квалификации на Дванадесетото национално състезание по правопис на английски език Снимка: Dunavmost

Осем града бяха домакини на регионалните квалификации на Дванадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2022

На 26 март 20 г. /събота/ от 11:00 часа в Благоевград, Сливен, Ловеч, Пловдив, Разград и София, а на 27 март и във Варна, се проведоха регионалните кръгове от Дванадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. В Разград премериха сили в спелуването ученици от  Брестовене, Исперих, Кубрат, Юпер, Севар, Разград, Николово, Русе, Дулово, Силистра, Тутракан, Попово и Търговище.

Състезанието в Разград се проведе в актовата зала на ОУ „Васил Левски“.

Над 3000 ученици от 209 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието. Класиралите се на първо и второ място представиха училищата си на регионалните състезания и ще се борят за правото да бъдат сред най-добрите 24 ученици, които ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 16 април в София.

Учениците, които се класират за националния финал от състезанието в Разград са:

Велислав Велимиров Митров, 6 кл., МГ "Баба Тонка", Русе

Йоана Йорданова Данева, 6 кл., СУПНЕ "Фридрих Шилер", Русе

Славен Стефанов Великов, 6 кл., I СУ "Св. Седмочисленици", Търговище

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на Посолството на САЩ в България и на Министерството на образованието и науката. Медиен партньор на състезанието е БНТ.

Тази година участниците се включиха в кампания под наслов Search BEEyond the obvious. Тя беше насочена към развитие на критичното мислене на учениците, търсене и анализ на информация, създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание, и етично и безопасно общуване в онлайн среда. Кампанията се организира в партньорство с Коалиция за медийна грамотност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Валя Завялова
    И малко неправилно сте ги подредили - от групата където се състезават заелите второ място се класира Йоана, която е на първо място в групата си. От групата на заелите първо място в училищните състезания се класират Славен и Велислав, като Славен е на първо място, а Велислав на второ.
  • 1
    1
    Анонимен
    Ученици стигнаха до финала на Spelling bee,не е само един ученик
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари