Урсула фон дер Лайен призова ЕС да приеме план "Маршал"

0
Страните трябва да инвестират милиарди евро в дългосрочния бюджет на Общността, за да смекчат икономическия удар, предизвикан от пандемията от коронавирус
Страните трябва да инвестират милиарди евро в дългосрочния бюджет на Общността, за да смекчат икономическия удар, предизвикан от пандемията от коронавирус Снимка: ЕПА / БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че страните членки на ЕС трябва да инвестират милиарди евро в дългосрочния бюджет на Общността, за да смекчат икономическия удар, предизвикан от пандемията от коронавирус, пише "Политико", цитиран от News.bg.

"Нуждаем се от план "Маршал" за Европа", пише Фон дер Лайен в статия за германския вестник "Велт ам зонтаг", като има предвид американския план за възстановяване на Западна Европа след Втората световна война.

Шефът на Комисията също смята, че евробюджетът е средство за укрепване на солидарността между държавите членки.

"Многото милиарди, които трябва да бъдат инвестирани днес за избягване на по-голяма катастрофа, ще обвържат поколенията заедно", отбеляза тя.

През март испанският премиер Педро Санчес призова ЕС да приеме план "Маршал" за възстановяване на икономиката на Общността. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари