Ураган и земетресение удариха Калифорния

1
Ураганът Хилари предизвика незапомнени порои и наводнения
Ураганът Хилари предизвика незапомнени порои и наводнения Снимка: YouTube / стоп кадър

Ураганът Хилари предизвика незапомнени порои и наводнения

Тропическа буря и земетресение удариха едновременно един от най- големите американски щати - Калифорния, който доскоро се бореше и с огромни горски пожари. Ураганът Хилари предизвика незапомнени порои и наводнения.

Предупреждение за опасност от наводнения е отправено за райони, където живеят 26 милиона души.

Като в холивудски сценарий, Калифорния попадна под ударите на стихиите. За първи път от 84 години, най-многолюдният щат беше ударен от тропическа буря, която отприщи свлачища, отнесе дървета и наводни домове.

Хилари донесе порои, които накараха реки да потекат в пустинни райони като град Палм Спрингс. Там снощи паднаха най-големите валежи, откакто се води статистика. В южните части на щата за часове се изля над средното годишно количество дъждове. Предупреждението за днес е за "животозастраващи и концентрирани катастрофални наводнения" в отделни райони.

Затворени са училищата, отменени са и полетите в бедстващите райони.

Хилари промени дори адските условия на едно от най-горещите места на планетата - Долината на смъртта, където потекоха реки, понесли пясък и скали.

В същото време щатът беше разлюлян и от земетресение със сила 5.1 по Рихтер с епицентър северозападно от Лос Анджелис. Собственичка на магазин за вино, макар и за кратко, била вцепенена от ужас.

"Бутилките падаха от всички страни. За щастие, бях по средата на магазина и стъклата се чупеха далеч от мен. Останах невредима", каза Ейми Сиймор, собственичка на магазин за вино

Трусът не е причинил големи щети, но над 100 екипа проверяваха сгради за поражения и то именно в залетите вече от наводненията райони. Кметът на Лос Анджелис Карън Бас увери, че няма пострадали и разрушения. В следващите дни се очакват последващи трусове.

"Великолепно е! Супер топло, сякаш си във вана. Приятно, топло и вали, усещане като в рая!", каза Нейтън Фаулър, жител на Хънтингтън бийч.

Най-щастливи бяха сърфистите на Хънтингтън бийч в Калифорния, които се радваха на идеалните вълни, които Хилари им донесе. А в северните части на щата само допреди дни бушуваха огромни горски пожари, заради които бяха евакуирани хиляди хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари