Управител на хотел: Смешните 15 лева за украинците не стигат за нищо

0
Стотици са хотелите в Банско, но само пет са приели бежанци от Украйна
Стотици са хотелите в Банско, но само пет са приели бежанци от Украйна Снимка: БНТ

Стотици са хотелите в Банско, но само пет са приели бежанци от Украйна

Хотелиерите не искат да участват в програмата за подпомагане, защото 40-те лева, които държавата дава са малко, за да обслужваш нормално, а 15-те лева от 1 юни ще са още по-малко. Това заяви в ефира на "Денят започва" по БНТ Мария Анастасова, управител на хотел в Банско.

По думите ѝ държавата с тази система е "прехвърлила топката самите хотелиери да изгонят украинците", защото "смешните 15 лева не стигат почти за нищо".

"Знаем какво е тяхното положение, влизаме им в положение, но държавата не си свършва работата", каза Анастасова.

В нейния хотел има настанени 140 души. До 31 май някои от тях искат да се приберат в Украйна, други намират квартири, защото са уведомени, че не могат постоянно да живеят в хотела. От 1 юни ще останат 100 души, на които им е казано, че могат да останат още месец.

Според управителката от 1 юни храната ще е по-малко, ще се наложи да се съберат повече хора в помещение, защото има калкулация колко струва една стая. Анастасова се оплака, че помощите от държавата непрекъснато се бавят.

"Всичкото това не може да го покрие, ние трябва пак да даваме отгоре. Плюс това парите адски много се бавят. Все още не са преведени за април на някои хотели, както и на нас. Ние пак даваме. Имаме персонал, ток. Вадим от джоба си. Последният превод от държавата беше около 27 април за март. Оттогава не сме получавали нищо. Надяваме се утре на 31-и май все пак нещо да влезе, за да си покрием всички разходи, които правим", каза Анастасова.

Според нея, ако забавянето с плащанията продължи, могат да издържат около 10 дни.

"От юни хотелът започва да се пълни и с други гости. Искаме да се върнем към нашите си туристи, има чужденци, които са направили резервация", каза управителката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари