Русенски хотелиери се отказват от програмата за украински бежанци?

4
Все още няма яснота дали програмата за настаняване на украински бежанци по хотелите ще продължи и след края на май
Все още няма яснота дали програмата за настаняване на украински бежанци по хотелите ще продължи и след края на май Видео: КИС 13

Заради забавени плащания, хотелиер в Русе обмисля да се откаже от програмата за настаняване на бежанци от Украйна

До момента Веселка Василева е получила едва 60% от дължимата ѝ сума за обгрижване на 27 украински граждани, сред които и деца.

"В повечето хотели в Русе има настанени украински граждани. Спазени са всички изисквания за да могат да участват по мярката на правителството, от която получават по 40 лева без ДДС на ден. Имало обаче големи неразбории при плащанията", обясни за Новините на телевизия КИС 13 председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев.

Веселка Василева е управител на хотел в Русе. До момента е взела едва 60% от сумата, която е трябвало да получи. Друг проблем се оказват и непрекъснатите проверки от институциите дали хотелите, където са настанени украинските бежанци отговарят на изискванията.

Все още няма яснота дали програмата за настаняване на украински бежанци по хотелите ще продължи и след края на май.

Вижте повече за проблемите във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари