Употребата на солени храни е опасен метод за качване на кръвното

1
Много популярно е да пием айрян с много сол в такива случаи, но това не се препоръчва за всеки
Много популярно е да пием айрян с много сол в такива случаи, но това не се препоръчва за всеки

За това алармира кардиологът Иван Ликов

Ниското кръвно налягане може да се появи в резултат на сърдечна недостатъчност. Терапевтът и кардиолог Иван Ликов предупреди за опасен, но популярен начин за повишаване на кръвното налягане, пише Здравето.

Експертът предупреди, че не за всеки е подходящ методът за употреба на солени храни за повишаване на налягането. Според него само здрави хора, които имат ниско кръвно налягане като единствен здравословен проблем, могат да прибягват до този метод.

Често ниското кръвно налягане се среща при слаби млади жени и е придружено от слабост и замайване.

Също така ниското кръвно налягане може да се появи в резултат на сърдечна недостатъчност. В този случай прекомерната консумация на солени храни може да бъде опасна.

Ликов предупреди, че не е необходимо да се повишава кръвното чрез тренировки. Преди да започнете да тренирате, трябва да се подложите на преглед, за да сте сигурни, че тренировката е безопасна. Той също така призова да не се фокусира върху показанията на тонометъра, тъй като човек свиква с ниското или високото кръвно налягане, така че може да се чувства нормално при показатели, които не са нормални.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари