Унгария блокира обща декларация на страните членки на Европейския съюз

2
С декларацията се призовава Израел да не осъществява сухопътно настъпление в град Рафах
С декларацията се призовава Израел да не осъществява сухопътно настъпление в град Рафах

С декларацията се призовава Израел да не осъществява сухопътно настъпление в град Рафах

Унгария е блокирала обща декларация на страните членки на Европейския съюз, с която да се призове Израел да не осъществява сухопътно настъпление в град Рафах в южната част на ивицата Газа, предаде ДПА, като се позова на "редица европейски дипломати".

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел е настоял за общия призив в кулоарите на провеждащата се в момента Мюнхенска конференция по сигурността, информира агенцията, цитирана от БТА. Борел се е надявал на единодушие за отправянето на "официален" призив от ЕС към Израел да не нахлува в пренаселения с цивилни палестинци град Рафах.

Така Борел е бил принуден да излезе със собствено изявление, като е призовал "израелското правителство да не предприема военни действия в Рафах, които могат да утежнят допълнително и без това катастрофалната хуманитарна ситуация" там, посочва ДПА

Над един милион палестинци в момента живеят в Рафах, на границата на ивицата Газа с Египет. Повечето от тях са напуснали домовете си в други места от анклава.

Израел започна офанзива в Газа, след като оттам на 7 октомври миналата година бойци на радикалното палестинско движение "Хамас" осъществиха кърваво нападение на израелска територия. По данни на Израел тогава са били убити около 1200 израелци, повечето от които цивилни. По последни данни на здравното министерство на "Хамас" броят на палестинските жертви на израелските удари в Газа е надхвърлил 28 хиляди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    2
    Brawo!
    Браво на унгарците!!! Единствените, които показват, че не са безгръбначни васали на западните олигофрени и мислят за нацията си, сигурността си и бъдещето си. Другите глупаци, рипат да дават мило и драго за една война, която никога не трябваше да се случва, даже не могат да помислят 5 секунди напред в бъдещето какви глупости правят и колко си забатачват държавите по този начин. Проблема е че лидерите им са кръгли идиоти, завършили западни университети и колежи, облъчени и индоктринирани със западна пропаганда и най-важното - не могат да мислят автономно. Могат само като стадо да работят. Другия проблем на запада е комунизма - там вече нямаш право на глас ако мнението ти не е вече правилното и утвърдено мнение на масите, ако кажеш нещо различно, ще те ликвидират моментално - уволняване от работа, сваляне от пост, демонизация, дискредитация и накрая си по-зле от един никой, който цял живот си е мълчал и кретал в анонимност и не си е отварял устата.
  • -20
    1
    чичопенюпедала
    Как веднага си проличават рушлямистките подлоги, които застават надупени към Сарапия срещи целия нормален свят! Айде да ги изритват вече извън ЕС и да мрат от глад и злоба тъпите унгригофлренчета!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари