Украински журналист: Нашите момчета бяха разстреляни с танкове и БТР-и

0
Град Херсон с население от четвърт милион души е паднал в ръцете на руските войски
Град Херсон с население от четвърт милион души е паднал в ръцете на руските войски Снимка: bTV

След последните сражения в Украйна южният град Херсон с население от четвърт милион души е паднал в ръцете на руските войски

 Кметът на града призовава за помощ националното правителство и агенциите за помощ, за да се осигури доставката на материали, включително храни и лекарства и евакуацията на ранените, предава bTV

Член на местния общински съвет заяви пред Би Би Си, че по време на сраженията поне 200 души са били убити, много от които цивилни.

Журналистът Татяна Дергачева разказа в ефира на „Тази сутрин“, че 1 март е бил тежък ден за Херсон.

„В града има улични боеве. Момчетата от териториалната отбрана направиха всичко възможно, но силите не са равни. Момчетата бяха разстреляни с танкове и БТР-и“, разказа тя.

По думите ѝ през целия ден е имало улични боеве.

„Имам информация, че вчера в центъра на града е бил подпален висок блок и окупаторите не са пускали пожарната да го загаси“, допълни Татяна Дергачева.

По думите ѝ окупаторите са обстреляли и пункт за медицинска спешна помощ. Хората не могат да стигнат до болниците. Жена е родила в дома си и едва след това са успели да убедят руските постове да пуснат Бърза помощ и майката и бебето да бъдат откарани в болница.

„Седми ден Херсон не получава храна и медикаменти и затова обстановката е сложна. В болниците има много ранени хора – както наши, така и руски войници. Лекарите работят денонощно“, разказа още Дергачева, допълвайки, че повечето жители на града са в мазетата.

Споделих с вас едно видео, в което в Херсон беше разкъсано човешко тяло и искам да кажа, че никакви пари не могат да компенсират човешките животи. Моля, всички европейци да се обединят и да не помагат по никакъв начин на окупаторите и да спрат това, което се случва“, призова журналистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    lo6o
    На нац. змия, която си е снесла яйцата в Украйна, че и навсякъде в славянските държави, трябва да й се смачка главата !
  • 2
    5
    Мария Захарова
    Смразяващи думи на Захарова към Германия заради Украйна и Бандера: „Снабдяването с оръжие на идеологическите наследници на нацисткия съучастник С. Бандера ни кара волю-неволю да си зададем риторичен въпрос – колко всеобхватен и завършен е бил процесът на денацификация в самата Германия след поражението във Втората световна война?“ Захарова посочи, че „в този контекст сега, уви, омаловажаващите забележки на Шолц, който по време на Мюнхенската конференция за политиката за сигурност на 18 февруари 2022 г. обяви за „смешни“ разкритите факти за геноцида на цивилното население на Донбас от украинските военни, стават разбираеми“. „Няма нищо ново под слънцето. За пореден път, както много пъти в историята, оръжия, идващи от германска земя, ще бъдат насочени срещу руски войници. На този фон особено цинично прозвучаха уверенията на О. Шолц за важността на процеса на историческо помирение между народите на Германия и Русия“, подчерта тя. Според нея с това решение ФРГ призовава призраците не на студената, а на най-горещата война. „Твърде много тъжни асоциации са породени от перспективата за по-нататъшно „военно“ изпомпване на Киев от Берлин, който освен това очевидно не осъзнава, че в настоящата ситуация доставените оръжия могат лесно да станат плячка на украинска територия за неонацисти, терористи и мародери”
  • 3
    4
    Май е така!
    Да не е като “възкръсналите” украинци избити на острова?????
  • 1
    3
    Русенка
    Да се спрат доставките на оръжие изаУкрайна. Иначе войната нема да спре скоро.Не знам ,но преди малко поУкрайна 24 казаха.чеБългариа изпрашта самолети и войски в Украйна
  • 3
    2
    123
    Не пускат линейки, и с право, защото уж за болни и бременни но фашистите вкарват Джавелини и базуки. Г-жа Николова, нека сега аз Ви информирам, защото Вие мен НЕ. Освен военен, Русия е подсигурила и хуманитарен конвой и помага на населението с неща от първа необходимост. Когато изтрепят фашистите, ще дойде и всичко останало.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари