Украински полковник: Остарели Ф-16 няма да помогнат на Киев да изтласка руснаците

3
Русия разполага със стотици изтребители от 4++ поколение, заяви Роман Костенко
Русия разполага със стотици изтребители от 4++ поколение, заяви Роман Костенко

Русия разполага със стотици изтребители от 4++ поколение, заяви Роман Костенко

"Каквито и да било западни оръжия едва ли ще помогнат да бъдат изтласкани силите на Путин от укрепените им отбранителни позиции", каза полковник Роман Костенко, командир, парламентарист и член на комисията на парламентарната комисия по национална сигурност, отбрана и разузнаване, в коментар за вестник "Таймс", съобщи агенция УНИАН.

"Не мисля, че сега има каквото и да било оръжие, което може да повлияе значително на изхода от войната. Ракетите ATACMS не могат да доведат до повратен момент. Военни самолети? Те могат само да ни помогнат да постигнем паритет. Казват ни, че ще получим модерни Ф-16, но Ф-16 са самолети от 70-те години на миналия век, а Русия разполага със стотици изтребители от 4++ поколение. Не разбирам на кого му е хрумнало, че можем да победим Русия с няколко десетки Ф-16", каза Костенко, предаде БТА.

Според него реалистичната цел на Украйна за 2024 г. трябва да бъде да не губи повече от територията си и да нанася колкото се може повече удари по руските военноморски и сухопътни сили.

"Не можем да си позволим да воюваме симетрично с руснаците, да извършваме атаки като руснаците, да губим хора като руснаците или да набираме войници като тях. Трябва да търсим начини да губим десет пъти по-малко хора, отколкото те. Това е единственият начин да имаме шанс, защото от математическа гледна точка просто ще изчерпим хората си по-бързо от тях", подчертава полковникът.

УНИАН припомня, че западните анализатори смятат настоящата патова ситуация на фронта в Украйна за резултат от недостатъчната подкрепа от страна на Запада за украинската армия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    Само питам
    Колко е взела консултантската фирма,която консултира българското правителство за сделката с изтребителите? Винаги има такава фирма и колко други са се накачулили покрай консултацията? 10/15% са една прилична комисионна от сумата внесена за самолетите на чертеж по времето на президента Тръмп и юинистър председател Борисов.Гъци,гъци прасенце.Луканки,мезета,филета и бон филе.Тук лренвирши и салам никой не гледа.
  • 9
    5
    русенец
    Даже и украинците не искат боклуците, които ние платихме и ще получим евентуално след 2-3-4 години. Нормално е, Фъ-16 е самолет образец от преди почти 50 години.
  • 15
    4
    Слава России!
    На Окрайна и Господ не може да ѝ помогне. Руският мечок задължително ще си вземе своето, а ненужното ще изплюе, след като добре го е нахапал и сдъвкал. Гнусните американци подкокоросаха оня наркоман да затрие мъжете и държавата си, а сега му викат: I'm so sorry, my friend, гъбаркахме се с теб!
  • 12
    3
    До Свинаров бивш министър на...
    Ти чу ли,разбра ли? Ясно ли ти е?
  • 16
    2
    До Костенко полковника...
    Обяснете задължително и на физическото лице Тодор Тагарев и другаря Шаламанов.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари