Тодор Тагарев: Проектът за закупуване на изтребителите F-16 е изцяло на Румен Радев

0
Няма такова нещо като неутралност по отношение конфликта Русия - Украйна, смята бившият министър на отбраната
Няма такова нещо като неутралност по отношение конфликта Русия - Украйна, смята бившият министър на отбраната Видео: NOVA

Няма такова нещо като неутралност по отношение конфликта Русия - Украйна, смята бившият министър на отбраната

"Този проект за закупуването на F-16 върви изцяло по проект на Румен Радев от 2015 година. Като че ли сега всичко се фокусира върху изтребителите, което пречи да се погледнат другите проблеми на армията", това каза в "Офанзива“ по NOVA NEWS бившият министър на отбраната Тодор Тагарев.

"Оценката е изготвена по наши искания от служебното правителство, екипът е назначен от президента Радев. Изненадва ме, че има четири двуместни самолета от новите осем, те ще се използват и за обучение", допълни той.

Капитан Александър Велинов е първият български пилот на F-16

"Сумата за новите F-16 не би трябвало да ни изненадва. Цената не се определя по политически принципи. Зависи какво включва самият пакет. Принципите в покупката не се определят от определено поведение на страната ни", убеден е бившият военен министър.

Според него може да отидем и към втора ръка самолети на сравнително ниска цена, както е направила Румъния.

"Подготовката на пилоти е трудна, вече има изпратени наши пилоти в САЩ, някои от тях ще станат и инструктори", отбеляза Тагарев.

Относно войната в Украйна за него победа за Русия няма да бъде загуба само за Украйна, но и за цялото човечество и демократичното общество.

"Предоставянето само на каски и бронежилетки от наша страна изглежда несериозно, но това отново е решение на президента Радев", смята Тодор Тагарев.

"Няма такова нещо като неутралност в тази ситуация", категоричен е той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Ъхъ
    Тагарев страда от доста къса памет. Радев наложи вето за решението за Ф-16. Сделката беше подписана от правителството на Борисов без неустойка.
  • 1
    1
    Нели КОЛЕВА
    Аз преди известно време зададох въпрос към Тагарев и колегата му Шаламанов-какво Вие лично,като министри на отбраната направихте за армията?Защо журналистите не задават този прост въпрос?Доколкото зная правителството прави тези поръчки,а парламента одобрява,когато са над определена сума.Струва ми се,че Тагарев е обиден,защото не стана министър в това правителство,както му е било обещано.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари