Украински командир от Мариупол: Това са последните ни часове

0
Врагът ни превъзхожда 10 към едно. Молим всички световни лидери да ни помогнат
Врагът ни превъзхожда 10 към едно. Молим всички световни лидери да ни помогнат

Врагът ни превъзхожда 10 към едно. Молим всички световни лидери да ни помогнат

Командирът на украинските морски пехотинци, които се сражават в последната украинска крепост Мариупол, заяви, че силите му "може би са изправени пред последните си дни, ако не и часове".

"Врагът ни превъзхожда 10 към едно", заяви Серхий Волина от 36-та самостоятелна бригада на морската пехота, укриваща се в обсадената фабрика "Азовстал" - огромен завод с подземни тунели, където украинските защитници са притиснати от руските бойци.

"Призоваваме и молим всички световни лидери да ни помогнат", казва Волина във видеозапис, публикуван във Фейсбук. "Молим да използват процедурата за извличане и да ни отведат на територията на трета държава".

Не е възможно да се провери информацията, предоставена от двете воюващи страни, предвид мащаба на боевете и липсата на комуникации в Мариупол.

Смята се, че руските сили постепенно си пробиват път към града, а някои украински представители заявиха във вторник, че болница в близост до завода "Азовстал" е била разрушена.

Волина заяви, че руснаците имат "предимство по въздух, в артилерията, в сухопътните си сили, в оборудването и в танковете".

"Ние защитаваме само един обект - завод "Азовстал" - където освен военнослужещи има и цивилни, станали жертва на тази война", добави той.

Във вторник Русия призова украинските сили в Мариупол "незабавно" да сложат оръжие в нов ултиматум.

Нейното министерство на отбраната заяви, че украинските сили, които все още се крият в "Азовстал", са изправени пред "катастрофална ситуация".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    18
    дядо
    Ама защо се молят и искат помощ, нали са непобедима укрофашистка армия, нека да видим кой ,ще победи.То иначе и баба знае така, да се бие с чужда помощ и после видите ли победихме РусияQEFNY!
  • 11
    17
    Sтанко
    До 15 - Приятелче, войната не се започва от днес за утре... тя назрява с години... Имам познати в т.н. размирни райони и да ти кажа - войната се води там от 2012-2013 - много преди "майдана". Война се знаеше че ще има още с анексирането на Крим. Ама ти какво си чул по медиите относно войната, нали знаеш колко е важно? Украйните са македонците за руснака, като при тях промиването на мозъци е в много по-голяма степен. Няма съмнение, че шамарите, които ядат са заслужени в това отношение и че сами си направиха сблъсъка толкова жесток за местното население. Жалко, че наркомана е подведен и тооолкова много се надяваше на подкрепа от еврогейците и от натовците... Сега получава само оръжия и боеприпаси под формата на "дивиденти". Много е важно даже това за разтоварване на т.н. бойна готовност и морално остаряла техника. Използваха украйна за сметище (каквото всъщност самото име е - място в което да се складира боклука)...
  • 6
    16
    Sтанко
    Минчо, аз моето съм го дал и това което съм видял - не ти го пожелавам! Моят е поредният смазан живот, но това го осъзнавам с времето за съжаление. Въпреки всичко, това което съм успял да постигна в личен плам, ми дава утеха и това ми стига! Минало ми е времето да се правя на Рамбо... Ако имаш проблеми с недоизживяно съществуване - аз не съм ти проблема... Заради такива като теб, се чувстваме още по-жалки - да знаеш! Лягай си вечер спокоен и търси утеха! Съчувствам ти за жалкия начин на мислене и слабодушевно съществуване. Казармата не се оценява в гейобществото, но според мен липсата на една задължителна 3 месечна военизирана школовка за всички след 18г. би преобразила обществото ни до неузнаваемост. Лигльовците и наркоманите ще се преобразят за норматив, а жените биха били много по-истински от сегашните кифли и чалгарки... Бъдете здрави и вечели празници!
  • -3
    15
    До 11
    А кой започна войната умнико,не ти ли изнася да кажеш?Кой лъга до последно,че няма да има нападение над Украйна?
  • 6
    14
    ...
    Така е 13, чак се чудя, как им издържат нервите на руснаците с тях и как систематично бавно и неотклонно си обеззаразяват ( от въшки, хлебарки, кърлежи, глисти, тении) и де-ратизират (борба с плъхове и мишки) и със син камък против мана и гъсеници в Украйна. Бог да пази Русия и да дава сила и търпение !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари