Най-богатият човек в Украйна си купува локомотив от Русе

2
Русенски завод модернизира локомотив по специална поръчка
Русенски завод модернизира локомотив по специална поръчка

Русенски завод модернизира локомотив по специална поръчка

Заводът „Експрес Сервиз“ в Русе модернизира локомотив по поръчка на „Промет Стиил“, част от украинската металургична група „Метинвест“. Компанията е управлявана от Ринат Ахметов, обявен за най-богат човек в Украйна, според рейтинга на украинското списание „Кореспондент“.

Състоянието му се оценява на 31,1 млрд. долара, което го прави и най-богатия човек в Европа. Групата „Метинвест“ контролира и мегазавода „Азовстал“, който бе окупиран след руските атаки над Украйна.

"Ситуацията за холдинга в Украйна е тежка, а най-големият им завод "Азовстал" е окупиран. Въпреки това, "Метинвест" инвестират в екология и енергийна ефективност с нашите маневрени решения. Желаем им успех", пишат в профила си във Facebook от русенската компания.

Модернизираният в русенското предприятие локомотив вече е въведен в експлоатация в завода „Промет Стиил“, с. Дебелт, Бургаско. Предприятието е един от най-големите производители на стомана в България и осигурява работа на няколко стотин души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    SB
    Дано да го удрят с крилата ,че да поръча нов
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари