Украинската армия удържа контрола над Часов Яр въпреки руските атаки

0
Градът е недалеч от Бахмут, който беше превзет от руснаците преди почти година след тежки боеве
Градът е недалеч от Бахмут, който беше превзет от руснаците преди почти година след тежки боеве Снимка: Володимир Зеленський / Facebook / архив

Градът е недалеч от Бахмут, който беше превзет от руснаците преди почти година след тежки боеве

Малкият град Часив Яр в Източна Украйна остава под украински контрол въпреки упоритите опити на руснаците да го превземат, съобщават украинските военни, предаде ДПА.

"Часов Яр се държи", заяви днес говорителят на местните войски Назар Волошин пред украинската телевизия. "Противникът оказва натиск, но ситуацията е под контрол, в града няма руски войски", добави той.

Волошин каза още, че руските сухопътни войски безуспешно са се опитали да напреднат с артилерийска подкрепа.

Информацията не може да бъде проверена по независим начин, посочва ДПА, предаде БТА.

Малкият град Часов Яр се смята за следващата цел на руската армия. Фронтът минава на няколко километра от центъра на града.

Градът е недалеч от Бахмут, който беше превзет от руснаците преди почти година след тежки боеве.

Само преди няколко дни украинският президент Володимир Зеленски посети Часов Яр и инспектира отбраната му, припомня ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    няма да го превземат,
    Ще го обкръжат и ще го изравнят със земята. Там цивилни няма, градчето е превърнато в опорен пункт. Иначе инфото от нашите медии е еднотипно - руснаците с колосални загуби, украинците отстъпват! Само дето Зеления прави вече амнайста мобилизация, връщат на фронта и инвалиди /дано не е така/. А тука пак едни и същи коментари - „рушлямки тролчета“, „копейки“ и тем подобни! Или пък НАТО да се намесел, хубаво, да се намеси, а правите ли си сметка, че ще сте от първите, които ще отидат в Украйна да се биете и вие не знаейки защо?!? Ей го тая под мен, жив пример!
  • -3
    3
    РУК за Ръша!
    Тъпите рушлямски тролчета пак са застъпили на смяна да им четем слабоумните писания! Ах колко жалко е да си мутрофанско просто пуделче и да се продаваш за жълти копейки!
  • 1
    2
    Путин Хуйло
    Няма страшно, моГилизацията на укронацистите върви по план!
  • 3
    1
    Лански
    Когато видях вчерашна статия тук , че Украйна не трябва да загине без да отекне , направо се учудих от този неприкрит цинизъм на атлантиците !!! Значи , наистина са приготвили всички украинци за унищожение , и ще ги бутат напред , докато не умре последният украинец !!! Какви " демократи " има на запад.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари